У Садового кажуть, що знизили тарифи на вивезення рідких відходів

Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» знизили тарифи на вивезення рідких відходів від населення. За словами в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимира Олійника, тарифи знижуються орієнтовно на третину і залежать від відстані між будинком та очисними спорудами. Так, за вивезення 1м.куб.рідких нечистот на відстань до 3 км складатиме близько 30,38 грн, до 5 км – 40,50 грн, до 9 км – 50,63 грн, від 9 км – 101, 27 грн грн. Попередній тариф для населення складав 101,27 грн, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Однією з причин поширення неприємного запаху у місті є наявність неканалізованих районів, де є вигрібні ями. Вони потребують вивезення нечистот. Станом на сьогодні на цьому ринку  працюють в основному приватні структури, які мають асенізаційні машини. Наше комунальне підприємство, яке забезпечене транспортом відповідним, яке має встановлений тариф, є неконкурентноздатним. Для того, щоб навести порядок, сьогодні рішенням  виконкому введено коефіцієнти на вивезення рідких нечистот, в залежності від відстані. До прикладу, якщо відстань є до 3 км, то тариф зменшується втричі від загальної вартості. Вартість вивезення одного метра кубічного нечистот складала близько 100 грн, то ж тепер буде близько 30 грн на відстань до 3 км.  На відстань до 5 км складатиме близько 40 грн, до 9 км – близько 50 грн. Це впорядковує і обліковує вивіз, ми будемо впевнені, що нечистоти не будуть злиті у міську каналізацію, чи на якомусь полі за межами чи в межах міста, а будуть вивезені на наші очисні споруди в тому місці, де воно передбачено.

Звертаюсь до мешканців – давайте шанувати себе  і наше місто. Ці рідкі нечистоти вивозити можна виключно на очисні споруди. Рекомендую це зробити разом з нашим комунальним підприємством, якому надано можливість зменшувати ціни, які зараз є співмірні з тими, які пропонують приватники. Але радив би  працювати з комунальним підприємством, бо це є надійно.

Хто не дослухається до цих порад, то відповідні комісії, які створені при районних адміністраціях за участю Водоканалу, санітарних та екологічних служб, будуть ходити від подвір’я до подвір’я і мають право накладати відповідні штрафні санкції», - сказав Володимир Олійник.

Відповідно до проведеної інвентаризації, у Львові є близько 3,5 тис. будинків, де немає централізованого водовідведення. Як розповів Володимир Олійник, найбільше скупчення неканалізованих будинків є в Личаківському районі, а також в Сихівському, Франківському та Шевченківському районах міста.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: