Україні потрібна виборність суддів, керівників міліції та прокуратури, – Любомир Мельничук

нтикорупційні і люстраційний закони - тільки перша хвиля люстрації. На жаль під неї не підпадають депутати та виборні посади – про це 12 жовтня 2014 року заявив в ефірі ТРК «Львів» голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

За словами свободівця, закон про люстрацію, який зареєстрував ще у 2005 році у ВР лідер «Свободи» Олег Тягнибок є набагато жорсткіший.

«На жаль зараз будь-хто, потрапивши під люстрацію, звернеться до суду і судді-колядники їх відпустять, визнають дії тих хто люструє незаконними і поновлять на роботі. Потрібно в першу чергу зробити те, про що «Свобода» говорить вже 10 років – виборність, суддів керівництва міліції та прокуратури. Щоб людина могла як обрати, так потім і надати політичну оцінку. А зараз в нас суддя не боїться нікого» - зазначив депутат.

Він наголосив, що зараз є унікальний шанс створити громадянське суспільство. Для цього потрібна реформа місцевого самоврядування і передача повноважень на місця.

«Треба повернути повноваження на місця, щоб місцеві громади могли більше впливати на владу. Бо по факту люди обирають депутатів, мера, а керує насправді ставленик президента. Потрібен закон про плебісцит, бо інакше буде говорити вулиця і говорити жорстко» – заявив Любомир Мельничук.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: