На свято Покрови у Львівській філармонії відбудеться концертно-театральне дійство

У вівторок, 14 жовтня, о 19:00 год. у Львівській філармонії на концертно-театральному дійстві прозвучать пісні часів війська Запорізького, адже саме козаки взяли образ Матері Божої Покрови, як свою заступницю, а також прозвучать пісні часів боротьби Українських Січових Стрільців; часів боротьби Української Повстанської Армії; пісні сьогодення від Майдану до утворення новітньої Української Армії, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Пісні виконають бандурист, народний артист України Остап Стахів та Львівський муніципальний хор «Гомін» під керівництвом Руслана  Ляшенка. Також на концерті буде представлено бойовий гопак під керівництвом Володимира Куцана. Режисер та ведуча концерту - Катерина Трачук. Частину зібраних коштів від концерту буде  перерахована на підтримку Української Армії.

Довідка

Кілька легенд, що описують свято Покрови. За однією із легенд, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ'я — Константинополь, намагаючись захопити місто. Жителі столиці Візантії молилися до Богородиці з проханням про порятунок. І Діва Марія, за оповіданнями, з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги не мали змоги побачити цих людей. Як відомо із деяких джерел, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами.

За іншою із версій, інспірацією для свята стало видіння Андрія юродивого під час облоги Константинополя військами агарян. Пресвята Богородиця з'явилася мешканцям міста у храмі та прийняла їх під свій захист покров. Після цього війська противника відступили, а місто врятували.

Контактна особа: Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії, тел.: 0981301061.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: