Працівники ПАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» бажають покласти край корупційним схемам (фото)

Працівники ПАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» звинувачують власників у розкраданні заводу та вимиванні обігових коштів із рахунків комбінату, вимагаючи негайного втручання в ситуацію, яка склалася, органів влади.

Про це 9 жовтня, під час зустрічі із працівниками  ПАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» та керівниками району, повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, керівник обласної організації ВО «Свобода» Йосиф Ситник.

«Цілком діюче обладнання демонтують, переводять у металобрухт та вивозять за межі підприємства. Висококваліфіковані кадри втрачають роботу. Працівникам досі не виплатили заробітну плату, хоча здійснюється торгово-економічна діяльність підприємства, що є порушенням ст. 43 Конституції України та ч. 5 ст 97 КЗпПУ. А з 18 вересня цього року ПАТ «ЖЦПК» повністю зупинили через відсутність обігових коштів, що систематично вимиваються із рахунків комбінату»,  поскаржилися першому заступнику голови ЛОДА працівники заводу.

Як зазначили профспілкові активісти, процес руйнації підприємства розпочався тоді, коли завод передали у власність Бродського, котрий, вдаючись до корупційних схем, «вимив» із підприємства 75 млн.грн.

«Однак, сьогодні продукція комбінату є конкурентоздатною на ринку, вона має ринок збуту, є й сировинна база для заводу в Україні. Підприємство свого часу за обсягом виробництва продукції було другим в Україні, після Київського картонно-паперового комбінату»,  додають працівники.

Після невеликого екскурсу в історію заводу, працівники звернулися до першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Йосифа Ситника із проханням сприяти виведенню підприємства з кризового стану, відновити виробництво, забезпечити виплату заборгованості із заробітної плати та зняти соціальну напругу на Жидачівщині.

На що Йосиф Ситник запропонував працівникам заводу подати відповідне звернення у обласну прокуратуру Львівщини.

«Якщо ви бажаєте покласти край корупційним схема, то варто було б написати для початку лист-звернення, де вказати  конкретні факти порушення закону власниками та керівниками заводу. Спершу із цим листом звернутися до Кабінету Міністрів України, а згодом в Прокуратуру»,  додав перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації.

Розглядалися під час зустрічі й варіанти розроблення механізму передачі заводу у державну власність.

«Якщо власники не хочуть сісти за розкрадання заводу, то повинні віддати його добровільно у державну власність, або інвестувати кошти у підприємство»,  зазначили працівники ПАТ «ЖЦПК».

Перший заступник голови ОДА Й.Ситник, голова РДА М.Кузишин та в.о.першого заступника голови РДА В.Татарин на зустрічі із громадою Жидачівщини Працівники ПАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» 2

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: