Освітньо-мистецький часопис «Артклас» презентують у Львові

У четвер, 16 жовтня, о 16.00 годині у Палаці Потоцьких (вул. Коперник, 15) відбудеться презентація видань освітньо-мистецького часопису «Артклас», який є науковим порадником для вчителів, учнів старших класів та батьків, спрямований на пізнання історії та культури українського народу у світовому контексті, на формування у дітей та молоді культури смаків, почуття патріотизму, духовних та художньо-естетичних цінностей, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Довідка

Видання «Арткласу» забезпечують наступність змісту в антологічному контексті.

З 2009 року щоквартально виходили такі серії:

  1. «Художня культура України»: Трипільська культура. «Артклас» 2012/2; Україна Скіфська. Артклас 2012/ 3-4; Сармати. Артклас 2013/1; Русь-Україна. Артклас 2014/2.
  2. «Розвиток творчого мислення Особистості»: Тисячі дитячих шедеврів. Арткласи 2013/3-4, 2014/1
  3. Серія «Світова архітектура»: Архітектура від романського до класицизму. «Артклас» 2012/3; Історизм в архітектурі. «Артклас» 2013/2; Модерн в архітектурі. «Артклас» 2014/3

Передплатники часопису «Артклас», за бажанням, можуть замовити в редакції авторські відеофільми та презентації, розроблені для вчителів на базі Львівського обласного інституту післядипломної освіти.

У 2015 році щоквартально на базі «Арткласу» продовжують видаватись серії:

  1. «Художня культура України»: Мойсей українського духа та культури; Галицько-Волинське князівство
  2. «Світова архітектура»: Архітектура модернізму
  3. «Розвиток творчого мислення Особистості»: Тисячі дитячих шедеврів ЛДШНМ, програми та методичні проекти

 

2015 рік присвячений Вселенській постаті – видатному українцю Андрею Шептицькому. Багато прекрасних видань створено в Україні про Митрополита. Проте його багатогранна діяльність спрямована на розвиток української культури та освіти, державності та меценатства, висвітлена ще недостатньо.

«Мойсей українського духа та культури» запланований на базі часопису «Артклас» у 2015 році – шлях до розкриття таємниць походження стародавнього роду Андрея Шептицького, його європейської концепції державотворення, ролі Митрополита у розвитку української культури, екуменістичної, місійної, меценатської діяльності в Україні та світі. До створення видання запрошені священнослужителі, науковці-дослідники, автори монографій, мистецтвознавці та родина Митрополита, яка в даний час перебуває у Польщі.

Передплата часопису «Артклас» на 2015 рік забезпечить велич подання інформації про видатного українця Митрополита Андрея, розкриє історичну правду про Галицько-Волинське князівство, ознайомить з унікальним виданням про методичні проекти та авторські програми Львівської дитячої школи народних мистецтв.

Часопис «Артклас» у 2006, 2008 роках відзначений Державним комітетом телебачення та радіомовлення України, як краще передплатне видання з мистецтва в Україні для дітей та молоді.

У 2013-14 роках видання виходить за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЛОДА. Тому редакція має можливість у 2015 році залишити щоквартальну передплату вартістю 123.00 грн., незважаючи на те, що у 2015 році щоквартальна собівартість видання становитиме понад 250.00 грн.

Передплатний індекс 09636

Часопис «Артклас» виходить щоквартально форматом А-4. Друкується в кольорі на крейдованому папері.

Передплатники часопису «Артклас» отримують запрошення до участі у Міжнародному форумі дитячої творчості «Золотий мольберт» та пленерах, які проходять у Львівській області та Карпатах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: