Конгрес Ради Європи визнав агресію Росії в Україні

Конгрес місцевих та регіональних влад, який є одним з органів Ради Європи, 16 жовтня ухвалив резолюцію щодо "проблеми сепаратизму в Україні та сусідніх країнах"

Документ ухвалили переважною більшістю голосів. За нього проголосував 71 делегат, проти – 22, передає "Економічна правда".

Проти були лише представники Росії, Вірменії та частина проросійських делегатів від декількох інших країн.

Резолюція містить офіційне визнання військового втручання РФ у події в Україні.

"Конгрес засуджує будь-яку форму військового вторгнення Росії на схід України, а також всі інші форми тиску Росії на її сусідів", - йдеться в документі.

"Безпека континенту поставлена під серйозну загрозу через порушення міжнародних норм та принципів з боку Росії... Збройний сепаратизм, який підтримують найманці та іноземні війська, йде всупереч усьому, що підтримує конгрес", - зазначено також в резолюції.

Російські члени конгресу запропонували сім поправок, які мали прибрати всі негативні згадки про Росію. Однак ключові російські пропозицій не знайшли підтримки колег з інших країн.

Також росіяни намагалися ввести в документ норму про те, що кризу "неможливо вирішити військовим шляхом". Але таку фразу також прибрали з документу.

"Ви робите ключову помилку, якщо думаєте, що майдан був запущений американськими чи іншими спецслужбами. Часто в світі події відбуваються інакше, – звернувся до росіян доповідач щодо документа, член конгресу Марк Коол (Бельгія). – Ми не хочемо нападок в бік Росії. Це велична європейська держава. Але якщо ви хочете діалогу, ви маєте поважати того, з ким його ведете".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: