На Львівщині почали поширювати «Пам’ятку виборцю-переселенцю» (фото)

Сьогодні, 16 жовтня,  «Пам’ятку виборцю-переселенцю»,  яка підкаже переселенцям з АР Крим, Луганської та Донецької областей, як голосувати на виборах, почали поширювати на Львівщині.

Пам’ятку, за допомогою експертів з ЛОГО «КВУ» та ЛОДА , підготував і надрукував ЛОГО «Львівський прес-клуб».

Поширювати «Пам’ятку виборцю-переселенцю» будуть у кілька способів. Про це розповіли учасники засідання Львівського прес-клубу на тему «Особливості голосування переселенців на територіях, що приймають їх. Презентація «Пам’ятки переселенцю».

За словами заступника начальника головного управління соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Оксани Яковець,  її структура має базу даних переселенців і за цією базою працівники соціального захисту будуть роздавати паперовий варіант «Пам’ятки виборцю-переселенцю»  у Львові і районах області. Також «Пам’ятка» буде розіслана за електронною базою даних управління.

За допомогою Державного реєстру виборців  «Пам’ятка виборцю-переселенцю» потрапить також на виборчі дільниці і у виборчі комісії, повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Львівської ОДА Федір Алєйніков.

За його словами, виборці-переселенці бажають  голосувати: за останні три дні звернулося більше таких осіб, ніж за останні півроку. Тільки в Сихівському районі Львова звернулося 50 переселенців та біженців.

Ще один канал поширення – громадські організації, які об’єднують переселенців.

Волонтер ГО «Кримська хвиля», яка жила в Луганську, Тетяна Агапова наголосила:

  • Наша доля більше залежить від цих виборів. Тому що місцеві мають житло, роботу, стабільність. А ми пербуваємо в підвішеному стані. Тому нам, як нікому, потрібно проявляти свою свідомість та ініціативу.
    За її словами, для цього треба виокремити  час лише з двох днів – одного дня зареєструватися, іншого – проголосувати. Тим паче, що переселенці не настільки зайняті зараз.

Нагадаємо, що для голосування переселенцям потрібен лише паспорт. Але зареєструватися для голосування у відділенні Державного реєстру виборців треба до 20 жовтня. У вихідні – 18 і 19 жовтня реєстр також працюватиме.

За довідками можна звертатися за телефонами Державного реєстру виборців Львівської ОДА: 2 999 285  та 067 492 13 79 з 9.00 до 18.00DSC_0435

памятка-01 памятка-02

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: