У Львові пройде «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова»

З 23 до 28 жовтня у Львові відбудеться «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова». Організований за участю Державного агентства України з питань кіно та Національного центру Олександра Довженка, «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» буде проведений вже вшосте: перед цим акція проводилася в Києві, Тернополі, Івано-Франківську, Луцьку та Ужгороді. Міні-фестиваль має на меті широкий розголос щодо долі українського режисера Олега Сенцова, незаконно заарештованого в Криму і перевезеного до Росії, повідомила прес-служба міської ради.

Фільм Олега Сенцова «Гамер», що відкриватиме львівський «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» в кінотеатрі «Коперник» (вул. Коперника, 9) доречно і актуально говорить про окремих, маленьких людей, яких суспільство вважає маргіналами.

«Українське кіно також залишалося без уваги суспільства — і через свою недолугість, і через свою невидимість. «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова» покликаний цю ситуацію трохи змінити, показуючи 6 різних українських фільмів, від художніх музичних комедій («Трубач») до історичних драм («Параджанов»), та актуальних документальних фільмів про Війну  (альманах короткометражок «Вавілон’13»). Різножанровість та тематична розлогість презентованих стрічок окреслить індустріальну та художню картину українського кінематографічного сьогодення, адже кожний із фільмів «Тижня українського кіно на підтримку Олега Сенцова» вже мав і прокатну, і фестивальну долю, показуючись і на фестивалях класу «А» («Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія») і на багатьох міжнародних кінофестивалях («Істальгія»)», - розповіли організатори.

Програма

23 жовтня 19.00 — «Гамер» (реж. Олег Сенцов)

24 жовтня 19.00 — «Істальгія» (реж. Дар’я Онищенко),

25 жовтня 19.00 — «Трубач» (реж. Анатолій Матешко)

26 жовтня 19.00 — «Параджанов» (реж. Олена Фетісова, Серж Аведікян)

27 жовтня 19.00 — «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» (реж. Юрій Іллєнко)

28 жовтня 19.00 — альманах короткометражної документалістики «Вавилон’13».

 

Зібрані кошти підуть на підтримку заарештованого кінорежисера Олега Санцова, який зараз перебуває у СІЗО Лефортово у Москві, за підозрою у тероризмі.

Сторінка кінопоказів https://www.facebook.com/pages/Тиждень-Українського-Кіно-На-Підтримку-Олега-Сенцова/687224271359344?fref=ts

 

Координатор - Бушинська Поліна, тел. 096-375-11-88.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: