Поляки передадуть Львівщині досвід реалізації проектів, що фінансуються ЄС (фото)

У Львівській обласній раді відбулася зустріч голови обласної ради Петра Колодія та керівника ГО «Форум культур» Бернарда Жоленяка (м. Познань Республіки Польща) з учасниками Міжнародного проекту «Підтримка демократичних змін в Україні шляхом активізації громади організації взаємодопомоги».

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

Голова Львівської обласної ради привітав усіх присутніх, а також висловив вдячність панові Бернарду Жоленякові за його підтримку в реалізації Міжнародного проекту «Підтримка демократичних змін в Україні шляхом активізації громади організації взаємодопомоги». «Дякую Вам, дякую польському уряду і народу Польщі, який нас підтримував з перших днів Революції Гідності і продовжує підтримувати у ці дні, коли на сході України тривають військові дії. Також хочу привітати присутніх тут представників органів місцевого самоврядування, яким сьогодні будуть вручені сертифікати про проходження навчання в рамках Міжнародного проекту. Адже пройти такі навчання було насправді дуже важливо для Вас, оскільки Ви могли здобути досвід, який зможете застосувати тут. Більше того, на нас скоро чекає реформа органів місцевого самоврядування, а тому знання, які Ви отримали в Польщі, є для всіх нас просто необхідними. Ці знання Ви повинні передавати на своїх територіях», – сказав Петро Колодій.

Також він повідомив учасників навчального семінару, що Львівська обласна рада також організовує по районах області навчання, які стосуються реалізації мікропроектів та проектів міжнародної технічної допомоги. «Думаю, що ті люди, які пройшли навчання у Польщі, можуть активно долучатися до навчань, які буде проводити Львівська обласна рада», – зазначив голова обласної ради.

Зі свого боку Бернард Жоленяк повідомив, що цей тиждень, який представники Львівщини провели у Польщі, є лише першим етапом співпраці, яка надалі матиме свій розвиток. На сьогодні подано чергову проектну заявку на співробітництво з Львівською областю, що означає перспективу реалізації низки цікавих заходів спільно з нашою областю. «Якщо наш проект буде успішним, то впродовж двох років партнери з Львівщини матимуть можливість досить добре підготуватися до всіх змін, які відбудуться в Україні і в області зокрема», – сказав він.

Представник громади з Львівщини, учасник Міжнародного проекту, депутат Кам’янка-Бузької районної ради Андрій Антонюк подякував Петрові Колодію за те, що Львівська обласна рада під його керівництвом організовує таку роботу, скеровуючи на навчання закордон представників територіальних громад. «Своєю роботою Ви лише сприяєте поглибленню співпраці нашого регіону з країнами Європейського Союзу. Це зараз на часі, бо вся громада України прагне зближення з Євросоюзом», – сказав він.

На завершення зустрічі голова Львівської обласної ради Петро Колодій та керівник ГО «Форум культур» Бернард Жоленяк вручили сертифікати учасникам Міжнародного проекту «Підтримка демократичних змін в Україні шляхом активізації громади організації взаємодопомоги».

Довідка:

У серпні 2014 року за підтримки Львівської обласної ради громада області мала можливість побувати на навчальному семінарі у місті Познань. Участь у цьому заході взяли понад півсотні працівників соціальних служб, органів місцевого самоврядування та спеціалісти зв’язків із громадськістю. У Польщі українців навчали реалізовувати спільні проекти між владою та громадою. Ці проекти, зокрема, покликані максимально залучити безробітних громадян до роботи із тими, хто потребує особливої уваги та опіки – неповносправними людьми або ж людьми похилого віку.

Зустріч з поляками - 2 Зустріч з поляками - 4 Зустріч з поляками -1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: