У Львові розпочалася міжнародна конференція "Галицькі стратегії"

18 жовтня, Львів. Міжнародна конференція "Галицькі стратегії", організована "Європейською галицькою асамблеєю", розпочалася у львівському Будинку вчених. Почесними гостями форуму стали міський голова Львова Андрій Садовий, екс-міністр економіки Павло Шеремета, правозахисник та публіцист з ФРН Вольфганг Темплін та угорський економіст і дипломат Тамаш Беркі, повідомили організатори.

Також в конференції беруть участь політики, громадські діячі та експерти з різних областей України.

Програмою конференції передбачено панельне засідання на тему: "Регіональні стратегії у перспективі євроінтеграції" та дискусія на тему: "Чи може Галичина стати локомотивом української євроінтеграції?".

"Галичина саме зараз отримала шанс стати справді найбільш європейським регіоном України. Щоб скористатися цим шансом, потрібно усвідомити себе цілісним регіоном та розробити відповідну стратегію регіонального розвитку" -- наголосив у вітальному слові до учасників конференції голова Наглядової ради ГО "Європейська галицька асамблея" Микола Яковина.

За його словами, саме галичани демонструють найвищий рівень підтримки інтеграції з ЄС та НАТО, вони мають вищий рівень до приватної власності, найтриваліший досвід місцевого самоврядування.

"Ми започатковуємо низку заходів, щоби обговорити ці питання, виробити стратегію для регіону і сподіваємося на початку наступного року провести великий форум" -- наголосив під час відкриття "Галицьких стратегій" Микола Яковина.

«Європейська галицька асамблея» провела кілька заходів, що мали вагомий резонанс серед громадськості. Зокрема, йдеться про відзначення річниці одного з найзапекліших боїв Першої світової війни на горі Лисоня у Тернопільській області, де зійшлися Українські січові стрільці та російська армія. Також це дійство було приурочене до 100-річчя від часу створення легіону УСС. Крім того, «Європейська галицька асамблея» організувала круглі столи під назвою: «Війна і Галичина» та «Галичина і біженці».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: