Тисячі вірян взяли участь у молитовній ході з нагоди 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля (фото)

Сьогодні у Львові пройшла молитовна хода з нагоди 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля. Участь у ній взяли духовенство УГКЦ,  керівники місцевих органів влади,  тисячі вірян, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Молитовна хода пройшла від Храму Св. Архистратига Михаїла до Архикатедрального собору Святого Юра.

На початку ходи було процитовано останні, і як виявилось згодом, пророчі слова Митрополита Андрея Шептицького про підпілля та відродження УГКЦ: “Наша Церква буде знищена, розгромлена большевиками, але ви держіться, не відступайте від віри… Виджу відродження нашої Церкви, вона буде гарніша, величніша від давної, та буде обнімати цілий наш нарід. Україна  двигнеться зі свого упадку та стане державою могутньою, з’єдиненою, величною, яка буде дорівнювати другим високорозвинутим державам. Мир, добробут, щастя, висока культура, взаємна любов і згода будуть панувати в ній. Все те буде, як я кажу. Тільки треба молитися, щоби Господь Бог і Мати Божа опікувалися над нашим бідним замученим народом, який стільки витерпів, і щоби ця опіка Божа тривала вічно”.

“Після 35 років підпілля, важких випробувань, наша Церква здобула свободу. Тепер ми усі найбільше прагнемо, щоб збулось пророцтво Андрея Шептицького про мир та добробут в Україні”, – зазначив у коментарі ЗМІ т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський, який взяв участь у молитовній ході.

За його словами, 25-річчя виходу з підпілля УГКЦ – одна з найвизначніших дат, які цього року відзначаються в Україні.

Під час ходи несли мощі блаженних новомучеників УГКЦ: Миколая Чернецького, Григорія Лакоти,  сестер Олімпії і Лаврентії, Йосафата Коциловського. Віряни молилися на вервиці за мир в Україні.

DSC_8175 DSC_8195

прес-служба ЛОДА

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: