У Львові відбувся «круглий стіл» про відповідальне батьківство (фото)

16 жовтня за активного сприяння Посольства Швеції в Україні, Шведського Інституту, громадської організації «Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи», науково-технічної бібліотеки НУ «Львівська Політехніка» в читальному залі студентської бібліотеки цього вузу відбувся представницький «круглий стіл» за темою «Пазл життя: відповідальне батьківство», повідомила Дивись Інфо заступник начальника управління молоді і спорту ЛОДА Оксана Вацеба.

Проведення такої дискусії супроводжувалося також відкриттям фотовиставки «Пазл життя: роль сім’ї у Швеції», яка містить фотографії, що висвітлюють роль татів у сім’ї, можливості погодити рівність, татівство і роботу.

Участь у роботі цього представницького форуму, модератором якого була голова Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» Любов Максимович, взяли: заступник посла Швеції в Україні Генрік Нурберг, експерт зі Швеції Ніклас Льофгрен, керівники кількох структурних підрозділів Львівської облдержадміністрації, лідери громадських організацій, науковці, педагоги, психологи, представники ЗМІ.

Під час круглого столу було обговорено проблематику рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, зв'язок між економікою і відпусткою по догляду за дитиною, відповідальності чоловіків у сімейній сфері тощо.

Офіційний представник агентства соціального страхування Швеції Ніклас Льофгрен презентував досвід економічної політики, яку протягом 50-ти років активно втілюють у життя шведські сім’ї. «Не завжди легко скласти частини пазлу: діти, робота, дім, відпустка. Проте життєвий досвід показує, що це робити можна. Нарівні з жінками наші чоловіки вже 12 років ділять між собою відпустку по догляду за дитиною, яка триває 480 днів. Такий розподіл дозволяє і матері, і батькові поводити час з немовлям», – підкреслив експерт з сімейно-економічних питань і додав, що 60 днів даної відпустки в обов’язковому порядку зарезервовано за кожним батьком. Це означає, що шведи-чоловіки як мінімум 3 місяці доглядають дитину віком до 1 року.

У свою чергу, заступник посла Швеції в Україні Генрік Нурберг поділився власним сімейним досвідом. «Мені було цікаво не лише спостерігати за тим, як ростуть мої діти - дівчата, а й самому долучатися до процесу виховання. Це дуже зблизило нашу родину, і я вважаю, що тільки так можна досягти певної гармонії у сімейних відносинах», – наголосив шведський дипломат.

IMG_1470 IMG_1472 IMG_1473 IMG_1474 IMG_1475 IMG_1476 IMG_1479 IMG_1480 IMG_1482

На сьогодні Швеція посідає третє місце за рівнем народжуваності. Майже кожна жінка має двох дітей, тоді як у країнах Європи цей показник не перевищує одну дитину.

Фотовиставка «Пазл життя: роль сім’ї у Швеції», яка розміщена у приміщенні студентської бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка», буде діяти до 6 листопада ц.р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: