Більше 1 тис. сімей Львова отримало від міста муніципальні субсидії

Управління соціального захисту Львівської міської ради нагадує мешканцям, що окремі групи львів’ян, які отримують державну житлову субсидію, можуть претендувати й на отримання муніципальної субсидії, яка відшкодовується за рахунок коштів міського бюджету міста Львова, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, що муніципальні субсидії призначають мешканцям Львова, згідно з рішенням виконавчого комітету від 01.03.2002 №080 «Про заходи щодо соціального захисту окремих категорій громадян» (зі змінами і доповненнями).

«Муніципальні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг призначаються для покриття обов‘язкового відсотка платежу, який необхідно сплатити заявникам після призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, що фінансуються з Державного бюджету України. Власне, з 1 жовтня поточного року набули чинності урядові зміни до порядку призначення державних житлових субсидій, зокрема впроваджено новий механізм розрахунку обов'язкового відсотка платежу, який тепер розраховуватиметься індивідуально для сім’ї, залежно від доходів. Виходячи з цього, важливо наголосити, що муніципальну субсидію на оплату житлово-комунальних послуг призначають тільки при наявності призначеної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, що фінансуються з Державного бюджету України», - повідомляє заступник начальника відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Галина Луць.

Право на муніципальну субсидію мають такі категорії громадян:

  • ветерани УПА – учасники бойових дій УПА та інваліди війни УПА;
  • малолітні політичні в'язні сталінських концтаборів;
  • вдови політичних в'язнів, інвалідів війни УПА, учасників бойових дій УПА;
  • сім'ї, у яких проживає двоє і більше інвалідів;
  • інваліди по зору 1 та 2 груп;
  • одинокі непрацюючі інваліди 1 або 2 груп загального захворювання та 3 групи, які мають заключення психіатричних медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).

«Для призначення муніципальної субсидії львів’янам, які можуть претендувати на цей вид допомоги, необхідно звернутись у «єдині приймальні» районних відділів соціального захисту та подати: заяву встановленої форми, документ, який підтверджує соціальний статус заявника (копія довідки МСЕК, копія посвідчення про встановлення статусу та ін.).

Загалом же з січня по жовтень 2014 року призначено майже 1,2 тис. сімей муніципальну субсидію на загальну суму понад 1 млн. грн.», - розповідає заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ольга Сільчак.

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «о-нлайн» та дізнатись більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

 

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

 

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: