На Львівщині на підставі українського законодавства реабілітують 15 жертв політичних репресій (фото)

Сьогодні, 21 жовтня, у Львівській обласній раді відбулося засідання комісії Львівської обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих та соціального захисту жертв політичних репресій, яке провів заступник голови Львівської обласної ради – голова комісії Валерій П’ятак, повідомила прес-служба ЛОР.

У рамках засідання члени обласної комісії розглянули 17 заяв громадян – жителів Львівської області.

Зокрема, за результатом розгляду 15 заяв, було ухвалено рішення про реабілітацію громадян на підставі законодавства України (на сьогодні вони вважаються реабілітованими за законодавством Російської Федерації).

Зауважимо, що відповідно до статті 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» передбачено реабілітацію громадян, які були заслані і вислані з постійного місця проживання та позбавлені майна за рішенням органів державної влади і управління з політичних, соціальних, національних, релігійних та інших мотивів під приводом боротьби з куркульством, противниками колективізації, так званими бандпособниками та їх сім’ї.

Також потерпілими від політичних репресій (відповідно до рішення Львівської обласної ради від 10.03.2009 р. за № 850) вважаються особи, які народилися в місцях позбавлення волі, у дитячому віці перебували з батьками у засланні, на виселенні, спецпоселенні або які залишилися без опіки батьків.

Реабілітовані 3 Репресовані 2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: