У Львові реалізовують проект для осіб з особливими потребами (фото)

Львів соціальний. Наша громадська організація «Лярш-Ковчег» у Львові реалізовує проект «Майстерня – місце буття і розвитку для осіб з особливими потребами», за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради, в рамках конкурсу соціально-культурних проектів у 2014 році.

Метою проекту є соціальна адаптація та реабілітація осіб з розумовою неповносправністю шляхом розвитку творчих навиків та навиків самообслуговування. Кожна програма має відповідні заняття з розвитку творчих здібностей та занять для набуття навичок самообслуговування.

Розвиток творчих здібностей сприяє розвитку особистості і утвердженню почуття власної гідності, оскільки людина на практиці відчуває себе творцем чогось прекрасного і корисного.

«Заняття для навчання та закріплення навиків самообслуговування для осіб з розумовою неповносправністю, які проводять асистенти на програмах, особливо важливі, бо сприяють розвитку самостійності наших друзів, батьки яких щороку стають старшими і мають все менше сили, щоб доглядати за своїми дітьми», - розповіла керівник проекту ГО «Лярш-Ковчег» Леся Лущанець.

В рамках 7-го Екуменічного Соціального Тижня, який тривав з 29 вересня до 4 жовтня, під час проведення виставки-ярмарку вихованці ГО «Ковчег» експонували власноруч зроблені вироби, які виготовили на заняттях в майстернях у супроводі асистентів.

kovchegproekt2 kovchegproekt3 kovchegproekt4 kovchegproekt5

Довідка

ГО «Спільнота «Ковчег» заснована 13 грудня 2004 року. Громадська організація налічує близько 90 членів, з них 68 осіб з розумовою неповносправністю. Мета діяльності організації: соціальна і духовна підтримка осіб з розумовою неповносправністю, шляхом творення християнських спільнот неповносправних осіб, їх сімей та волонтерів, через залучення їх до праці, спілкування, дружніх стосунків та молитви, одночасно плекаючи почуття власної гідності та цінності їхнього життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: