В зону АТО відправлено 8 тисяч військових, які навчались на Яворівському полігоні, - Яценюк

Прем’єр-міністр України завітав на Львівщину з робочим візитом. Насамперед Арсеній Яценюк поїхав на Яворівський полігон. Там він оглянув, як навчаються бійці, а також випробував на собі, як це – побувати в танку, повідомили у прес-службі Арсенія Яценюка. 

Яценюк розповів, що в зону АТО вже відправлено майже 8 тисяч військовослужбовців, які пройшли вишкіл в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, сформованого на базі полігону в Яворові.  Зокрема, прем’єр підняв питання переозброєння та оснащення збройних сил України.

«Що стосується ЗСУ, то на озброєнні повинна бути стрілецька зброя. Окрім того, Національна гвардія вже придбала нові БТР-и. Новий міністр оборони, якого я знаю, поважаю і вважаю сильним керівником, зараз невідкладно зайнявся переозброєнням та оснащенням збройних сил України.  Проте, важливою є не тільки техніка, а й навчання. Саме тому, цей навчальний центр повинен стати основою для навчання й підготовки ЗСУ", - пояснює політик.

Арсеній Яценюк пообіцяв, що уряд забезпечить полігон всіма необхідними коштами.

Нагадаємо, що 20 серпня Кабінет міністрів України виділив 9,1 млрд. грн. на витрати Збройним силам та іншим військовим формуванням, задіяним в антитерористичній операції на Сході.

«Для розвитку центру необхідне додаткове фінансування, я щойно говорив з керівником центру. Треба профінансувати гуртожиток, а також медичне забезпечення. Завтра в уряді ми це приймемо і до кінця року кошти надійдуть.  Я також буду розмовляти з НАТО. НАТО відкрило 4 трастові фонди і я переконаний, що частина коштів, які пропонуються, і технічна допомога повинні прийти сюди, на цей полігон, для того, щоб наші військові могли відповідати високим стандартам, які запроваджені в країнах членах Альянсу", - розповідає про свої наміри прем’єр.

Було озвучене і питання фінансового забезпечення переселенців. Арсеній Яценюк нагадав, що влітку урядом було виділено 25 млн. гривень на підтримку переселенців з Криму, і пообіцяв, що переселенці отримають всі соціальні пільги, які  мають їм належати

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: