"Арену-Львів" популяризують

Вчора, 21 жовтня, відбулась прес-конференція на тему можливої дискваліфікації стадіону «Арена Львів» після порушень, які були зафіксовані під час матчу збірних України та Македонії 12 жовтня, повідомила прес-служба мерії.

«Я говорив з декількома людьми, які є лідерами у певних середовищах, це і тренери, спортсмени, громадські організації, люди, які працюють у бізнесі. Я запитував їх: «що, на вашу думку, відбувається зараз з «Ареною Львів». Отримував дуже просту відповідь, яку можна коротко передати так: «Стадіон зливають і прикро, що до цього долучаються львів’яни». Я хочу запитати у всіх, які емоції нас переповнювали, коли весь стадіон співав Гімн України, коли весь стадіон підтримував українську команду в Лізі Чемпіонів, коли Андрій Котельник переміг у прощальному поєдинку і всі йому аплодували та скандували «молодець». Те, що відбулось на стадіоні, - це неправильно і ми всі це розуміємо і знаємо, які є жорсткі правила УЄФА. Люди, які це зробили, повинні бути покарані, але наше спільне завдання і дирекції стадіону, правоохоронних органів, федерації футболу, журналістів, мешканців міста - об’єднатись, щоб зменшити ті санкції, які однаково будуть. Ми не повинні допустити дискваліфікацію стадіону, ми хочемо на цьому стадіоні бачити різні спортивні події, ми хочемо, щоб стадіон «Арена Львів» жив, я думаю, що це хоче кожен мешканець нашого міста», - зазначив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

«Спорт є дуже важливим для нашого міста, адже дуже часто на спортивні події, які проводяться на стадіоні, приходять діти з батьками. Я думаю, що це велика мотивація для батьків та дітей займатись спортом. Ми бачимо, що в нас відбувається з молоддю, бачимо, що молодь є інколи пасивна до спорту. Ми мусимо все робити для того, щоб діти грали у футбол, відвідували різні секції та розвивались фізично. Діти - це наше майбутнє, маємо всі над цим працювати. Стадіон - це спортивний об’єкт, який є найновішим та найбільшим на території міста, якщо він буде простоювати - це буде неправильно. Коли він працює - це є мотивація для нас усіх вболівати, займатись спортом.

За словами багатьох тренерів футбольних збірних, грати у Львові за переповнених трибун і за гучної підтримки більшості львів’ян - дуже легко для домашньої команди та дуже важко для гостьової. Тому не хотілося б говорити, що наші львів’яни винні у тому, що відбулось на стадіоні, напевно винні декілька молодиків, які можливо навіть через своє незнання не усвідомили, який це може бути ризик для самого стадіону», - наголосив Володимир Шнайдер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: