ЗМІ, які проводять антиукраїнську діяльність, мають бути вилучені з  нашого інформаційного простору, - Фаріон

«Теперішня Верховна Рада демонструє наскільки вона не відповідає запитам більшої частини суспільства, тому закони про заборону антиукраїнських ЗМІ не були проголосовані», - про це заявила 21 жовтня 2014 року в ефірі ТРК «Львів» народний депутат України Ірина Фаріон.   

За словами свободівки у липні Верховна Рада не змогла проголосувати за закон про санкції, в якому були 4 пункти, що стосувалися інформаційного простору.

«Свого часу Бісмарк казав, що війну виграють вчителі і священики. Якщо вони не втримали фронту приходить чоловік з автоматом у руках. Ми сприяли цьому впродовж  років, з огляду на нашу дуже толерантну політику, передусім в інформаційному просторі. У законі про санкції ми мали чітко виписану норму, що ЗМІ, які проводять антиукраїнську діяльність мають бути вилучені з нашого інформаційного простору. І що ми  побачили у другому читанні? Вони були вилучені з мотивацією, що ми порушуємо права преси. Так відбувається тому, що так звана еліта яка сьогодні є при владі застрягла у давніх часах, коли можна було під гаслом «свободи ЗМІ» протягати свої ідеї», - повідомила Ірина Фаріон.

Депутатка розповіла, що на останній сесії виникала думка ухвалитизакон про заборону  російських серіалів.

«Якщо б ми у законі про санкції залишили ті пункти, які є зараз, ситуація в країні кардинально б змінювалася. А цього не відбувається, тому що центральні телеканали далі розподілені між певними олігархічними групами. Ми не набирали голосів за цей закон з огляду на ідеологічну неповноцінність значної частини парламенту, і не йдеться про комуністів і регіоналів. Ми говоримо про ті політичні сили, які називають себе демоліберальними. Але там де йдеться про ідеологію вмикається стоп-кран і парламент демонструє наскільки він не відповідає запитам більшої частини суспільства.  Тому ці закони не були проголосовані»  – сказала Ірина Фаріон.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: