Львівська міськрада вимагає від А.Садового відкликати підпис під протоколом про співпрацю Львова з російським Санкт-Петербургом

Львівська міська рада на пленарному засіданні 23 жовтня 2014 року ухвалила звернення до міського голови Андрія Садового з вимогою припинення чинности будь-яких документів про співпрацю м. Львова із м. Санкт-Петербург (Російська Федерація), позбавлення Санкт-Петербурга (РФ) статусу міста-побратима Львова та відкликання підпису Львівського міського голови під Протоколом про співпрацю між урядом міста Санкт-Петербург та міською радою Львова від 30.09.2006. Відповідне звернення на пленарному засіданні зачитав депутат Львівської міської ради свободівець Яромир Самагальський.

У зверненні зазначено:

"30 вересня 2006 року Львівський міський голова Андрій Садовий підписав із тодішнім губернатором міста Санкт-Петербург Валентиною Матвієнко Протокол про співпрацю між урядом міста Санкт-Петербург, Російська Федерація, та міською радою Львова, Україна.

Уже понад пів року Україна потерпає від російської агресії, внаслідок якої було анексовано значну частину території нашої держави. Валентина Матвієнко не лише публічно підтримала окупацію території АР Крим, але і як керівник Ради Федерації Федеральних зборів РФ підписала дозвіл для президента Путіна на введення збройних сил Росії на територію України.

За такі дії Валентину Матвієнко, яка є уродженкою м. Шепетівка Хмельницької области, громада її рідного міста одностайним рішенням занесла на дошку ганьби, Зневагу до цього російського політика публічно засвідчено в рішенні Шепетівської міської ради від 2 березня 2014 року. У той же час, Санкт-Петербург і досі має офіційний статус міста-побратима Львова на підставі документа, скріпленого особистим підписом Валентини Матвієнко.

Зважаючи на зазначене, Львівська міська рада вимагає від міського голови Львова Андрія Садового невідкладно вжити заходів для припинення чинности будь-яких документів про співпрацю Львова із російським Санкт-Петербургом, позбавлення останнього статусу міста-побратима Львова та відкликання підпису Львівського міського голови під Протоколом про співпрацю між урядом міста Санкт-Петербург, Російська Федерація, та міською радою Львова від 30.09.2006".

Прес-служба Львівської міської організації ВО "Свобода"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: