Турянський привітав Котельника із успішним завершенням професійної кар’єри (фото)

Вчора, 22 жовтня, т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський зустрівся з видатним українським боксером Андрієм Котельником з нагоди завершення його професійної кар’єри. Керівник області привітав Андрія і його тренерів – Заслуженого тренера України Дмитра Сосновського та Романа Джумана із нещодавньою перемогою на «Арені Львів».

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі Львівської  ОДА.

Зазначимо, що останній професійний бій Андрій Котельник провів 4 жовтня на стадіоні «Арена Львів», у якому впевнено здолав грузинського суперника.

Юрій Турянський подякував львівському боксеру за величезний вклад в історію українського та світового боксу, а також відзначив його численні успіхи на любительському й професійному рингах.

«Андрій Котельник є легендарною постаттю у львівському й українському спорті. Чого лише варті срібна медаль Олімпійських Ігор 2000 року в Сіднеї та звання чемпіона світу у професійному боксі. Це все величезні здобутки, які залишатимуться в пам’яті десятиліттями», – сказав Ю.Турянський.

Керівник області також відзначив вагомий вклад тренера Дмитра Сосновського у підготовку висококласних українських боксерів, а також Романа Джумана у підготовку Андрія Котельника до завершального бою.

За словами головного тренера національної збірної команди України з боксу Дмитра Сосновського, надзвичайно приємно відчувати, що керівництво області не забуває про спорт.

«Львівщина – це спортивна область, де бокс не пасе задніх. Ми займаємось своєю роботою – готуємо нових спортсменів. І надзвичайно приємно, що обласна влада не забуває про талановитих представників боксу», – зазначив тренер.

На завершення Юрій Турянський нагородив Дмитра Сосновського і Романа Джумана Почесними грамотами, а Андрію Котельнику вручив годинник «Від голови облдержадміністрації». Гості також подарували очільнику Львівщини боксерську рукавичку на пам’ять про зустріч.

Довідка:

Андрій Котельник народився 29 грудня 1977 року у Львові. На любительському рингу провів 150 боїв, з яких 135 виграв.

У 2000 році український боксер підписав перший професійний контракт із німецьким клубом “Universum Box-Promotions”. Андрій Котельник провів 36 поєдинків на професійному рингу: 31 перемога (13 – нокаутом), 4 поразки, 1 нічия.

Спортивні досягнення:

- інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBA, WBO серед боксерів-професіоналів.

- срібний призер Олімпійських ігор 2000 року (Сідней, Австралія);

- чемпіон Кубка Європи 1999 року (Львів, Україна);

- переможець першості Європи серед юніорів 1995 року (Шіофок, Угорщина);

- п’ятиразовий Чемпіон України 1996-2000 рр.;

- заслужений майстер спорту України з боксу.

Нагороди:

- орден за заслуги ІІІ ступеню (6 жовтня 2000) – за досягнення вагомих спортивних результатів на XXVII літніх Олімпійських Іграх в Сіднеї;

- орден за заслуги ІІ ступеню (21 квітня 2008) – за досягнення видатних спортивних результатів, утвердження міжнародного авторитета української школи боксу.

DSC_8364 DSC_8394

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: