У Львові поговорять про про російську сатиру та цензуру

Зустріч відомого журналіста, драматурга та письменника, громадського активіста та опозиціонера Віктора Шендеровича «Анекдот сильніший за Геродота» відбудеться у «Львівській копальні кави» у неділю, 9 листопада, о 18.00.

Про це Дивись.Інфо повідомили організатори події.

Авторський вечір Віктора Шендеровича «Анекдот сильніший за Геродота» («Анекдот сильней, чем Геродот») — це гостросюжетна розповідь про історію російської сатири та її протиставлення російській цензурі (від Грібоєдова до Шварца, від Козьми Пруткова до легендарної програми «Ляльки» («Куклы», НТВ). Протягом двох годин опозиційний російський письменник розповідатиме про ХХ сторіччя — від Лєніна до Путіна — через призму гумористичних творів, літературно-політичних байок, епіграм та портретів.

Віктор Шендерович — один зі спеціальних гостей єврейської освітньо-культурної конференції «Лімуд», що відбувається в Україні уже всьоме, цього року — у Львові. Також на «Лімуд» у нашому місті запрошено одеського письменника Валерія Хаїта, російського режисера та літератора Веніаміна Смєхова, поета Ігора Іртєн'єва, гурт "Клєзмастєрс", київського телеведучого Іллю Ноябрьова та інших. Організатори обіцяють, крім цього, участь популярних українських гуртів та виконавців.

Придбати квитки на вечір Віктора Шендеровича можна за адресою:
пл. Ринок, 10 (Туристичний центр).
Довідки за телефоном: (067) 670 23 96.
Вартість запрошення становить 150 гривень.

ДОВІДКА:

Віктор Шендерович. Народився у 1958 році у Москві. Займався у театральній студії Олега Табакова, працював викладачем сценічного руху у ҐІТІСі та в театральному училищі ім. Щукіна. Друкується зі середини 1980-их. Вів колонку у газеті «Московські Новини». Автор програми «Ляльки» («Куклы») та «Разом» («Итого») на телеканалі НТВ (1995-2001), «Безкоштовний Сир» на телеканалі ТВС. Двічі ставав лауреатом найвищої в Росії телевізійної премії «Тефі» (1996, 2000). Після ліквідації у Росії незалежного телебачення співпрацює з радіо «Ехо Москви» та радіо «Свобода», публікується у журналі «The New Times». Член російського ПЕН-Клубу, лауреат російських та міжнародних премій, у тому числі «Золотий Остап» (Фестиваль гумору у Санкт-Петербурзі), «Золоте перо Росії» і «Журналістика як вчинок». Лауреат премії Московської Гельсінської Спілки «За захист прав людини засобами культури та мистецтва». Прозу та драматургію Шендеровича перекладено на англійську, німецьку, французьку, фінську та польську мови.

«Лімуд». Усесвітньо відома єврейська освітньо-культурна Конференція, яка з 2008-го року проводиться і в Україні. Уперше відбулася в Ялті, потім у різні роки проводилася у Трускавці, тричі в Одесі, у Вінниці та в Ужгороді. З 6 до 9 листопада «Лімуд» відбудеться у Львові, в готелі «Дністер». У перекладі з івриту слово «лімуд» означає навчання. Усього в програму включено близько 120-ти сесій. У Конференції візьмуть участь більш ніж 600 учасників. На «Лімуді» одночасно буде проводитися до семи різних занять, що дозволить учасникам формувати програму на власний розсуд, враховуючи особисті зацікавлення. У межах Конференції заплановано екскурсії, тренінги, майстер-класи, концерти, виставки та лекції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: