У Львові відбудеться прес-конференція з приводу "Тижня українського кіно" на підтримку Сенцова

Захід пройде вшосте, попередньо відвідавши з аншлагом Київ, Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород та Прилуки. «Тиждень…» організовано за участю Державного агентства України з питань кіно та Національного центру Олександра Довженка і має на меті широкий розголос долі українського режисера Олега Сенцова, незаконно заарештованого в Криму і перевезеного до Росії. В рамках заходу відбудуться покази шести українських фільмів-учасників міжнародних кінофестивалів останніх років.Зібрані кошти з продажу квитків на перегляди підуть на підтримку заарештованого кінорежисера: його адвокатів, експертизу та як допомога родині Олега.

Про це Дивись.Інфо повідомила Галина Гузьо.

З приводу відкриття «Тижня українського кіно…» 23 жовтня о 18.00 в Арт-залі (вул. Театральна, 22) відбудеться прес-конференція за участю:

·       Пилипа Іллєнка (голови Державного агентства з питань кіно),

·       Анни Паленчук (ініціатора «Тижня українського кіно на підтримку Олега Сенцова» та продюсера фільму «Істальгія»),

·       Володимира Горянського (заслуженого артиста України та актора кінофільму «Трубач»).

Відвідати «Тиждень українського кіно…» – гарна нагода переконатися усім, що сучасний український кінематограф наразі знаходиться у стані розквіту. Міні-фестиваль відкриватиме фільм Олега Сенцова «Гамер». Всі покази проходитимуть в кінотеатрі «Коперник» (вул. Коперника, 9) щодня з 23-го по 28-е жовтня о 19.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: