«Свобода» пропонує низку антиолігархічних законопроектів

«Вже зараз можна сказати, що у новому парламенті знову будуть олігархи, тому ВО «Свобода» пропонує прийняти низку антиолігархічних законів», – заявив в ефірі радіо «ФМ Галичина» лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

За словами Тягнибока, ВО «Свобода» вже давно вимагає запровадження воєнного податку на олігархів.

«Не народ має платити за перемогу у війні, а олігархи, тому що ахметови і їм подібні спричинилися до цієї війни. Саме вони шантажували київську владу, фінансували терористів і кликали сюди Путіна, вимагали федералізації. Ми пропонуємо в олігархів взяти декларації за 2013 рік. Хто заробив від 500 тисяч до 1 мільйона, повинні разово сплатити 10% від заробітку, хто від 1 млн до 10 млн – 15%, хто від 10 до 100 млн – 20%, а більше 100 млн – 25%». Ми всі за мир але миру можна досягнути шляхом ганьби і здачі територій, а можна шляхом перемоги у війні. Ми за друге» - наголосив Олег Тягнибок.

«Свобода» також пропонує провести націоналізацію всіх підприємств, майна Януковича та його сім’ї і нарешті запровадити санкції проти російського бізнесу.

«Подивимося, як будуть голосувати за наші проекти про привернення коштів з офшорів, про ліквідацію природних монополій, про заборону приватизації стратегічних підприємств та продаж сільськогосподарських земель. Чи пройдуть наші зміни до податкової системи – запровадження прогресивної шкали оподаткування, щоб великий бізнес платив багато податків а малий – мало» - підкреслив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів також наголосив, що закони про люстрацію та боротьбу з корупцією є занадто м’якими і «Свобода» пропонує їх посилити.

«Потрібні зміни до закону про люстрацію. Перш все це стосується пункту, що посвідчення учасника АТО може звільнити від люстрації. Звичайно є такі, що кров’ю викупили вину, але є і купа генералів, які вирушили туди, щоб там сфотографуватися і мати преференції. Це так як з липовими «чорнобильцями» – чим більше часу проходить тим більше їх з'являється. Ми не погоджуємося з тим, що немає люстрації для виборних посад, зараз усі ці негідники кандидати в депутати. Третя позиція, яку потрібно змінити це те, що під люстрацію підпадають лише ті, хто працював на Януковича більше року. Так не може бути - пропрацював навіть місяць - має бути люстрований, а це заборона обіймати державну посаду на 10 років» - сказав Олег Тягнибок.

ВО «Свобода» наполягає, що треба негайно ухвалювати закони про скасування депутатської суддівської та президентської недоторканості, про імпічмент президента, про прозору процедуру відкликання депутатів і чиновників, виборність суддів і їх відкликання, та про проходження кожним державним чиновником перевірки на детекторі брехні на предмет можливої корупційної діяльності.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: