У парку на Сихові планують облаштувати відпочинкову та духовно-культурну зони

Виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до детального планування території центру Сихова у Львові, повідомила прес-служба ЛМР.

Як пояснив директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів, йдеться по територію парку ім.Івана Павла ІІ, що біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

«Розміщення території парку вимагало формування якоїсь основної алеї, яка б пов’язувала парк з церквою. Бажання церкви було зробити скульптурну групу, яка би зображала хресну дорогу. І для того, щоб це не було випадковим, було запропоновано сформувати пішохідну алею в самому парку, яка б завершилася якоюсь центральною скульптурою. Сам парк збільшився з маленького скверу до великого парку, долучивши колишню заліснену територію, яка була незагосподарьована. На сьогодні, коли є рішення про формування і парку, є схема благоустрою алей, ми можемо виділяти відповідні кошти з міського бюджету, щоб формувати територію парку, розбивши її на декілька ділянок. Перш за все, є репрезентативна зона, яка пов’язує з церквою, якась духовно-культурна частина, і рекреаційно-відпочинкова, яка виходить до межі міста і виходить до колишніх озер. Окрім того, ми чітко сформували територію, зарезервовану під майбутні спортивні об’єкти, які не були, на жаль, збудовані до Євробаскету, але ці території зарезервовані з спортивно-рекреаційною функцією відкритих спортивних об’єктів.

І ще церква звернулася з проханням щодо будівництва реколекційного центру, між парком та церквою.

Ми зараз розробили детальний план. Маючи його, зможемо видавати містобудівельні умови та обмеження для будівництва. Тобто, є підстави виділяти кошти для будівництва цих об’єктів у парковому господарстві», - зазначив Андрій Павлів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: