Виконком Львівської міської ради працює по-рагульськи, - юрист

10 жовтня 2014 року Галицький районний суд як адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення № 295 виконкому Львівської міськради про підвищення тарифу на проїзд у міських автобусах з 2-х до 3-х гривень. Суд повністю став на бік позивача - громадянина Андрія Твердохліба, який при поданні позову зіслався на два блоки обставин.

Про це у Фейсбуці повідомляє Львів транспортний

"Друзі! Пам'ятаєте історію про те, як ганебно влада у Львові приймала рішення про підняття тарифів у маршрутках з 2 грн до 3 грн?

Хто не пам'ятає, читайте тут:https://www.facebook.com/LvivCityTransport/photos/a.467224643403467.1073741827.127128437413091/496040230521908/?type=1

І ми таки пішли до суду. І ось, маємо продовження історії.
Ми ВИГРАЛИ СУД! Це було навіть трохи несподівано і дуже приємно

Андрій Твердохліб у нас юрист і він займався судом, ми ж виступали свідками.

Ми попросили Адрія Твердохліба написати свій коментар щодо цієї судової справи, наводжу його без змін:

"Перший блок обставин стосувався цілого шерегу порушень процедури розгляду і ухвалення виконкомом (всього чотирма!!! людьми) оскаржуваного рішення: невідомо, що ставилось на голосування цієї четвірки; невідомо, скільки з цієї четвірки проголосували за, проти чи утримались; невідомо, яке рішення було прийняте тощо. У цьому блоці обставин найприкрішим є те, що в найп'ємонтнішому місті України (та що там України - всього світу!) виконавчий комітет працює якось несолідно, примітивно, кустарно, невпевнено, мляво, я би сказав навіть, якось по-селюцьки, по-рогульськи; О.Синютка, який головував у цьому засіданні, щось ледве чутно жебонів собі під ніс; син М.Косіва В.Косів несміливо намагався висловити "тіпа" щось розумне, але потім з'їхав на пси (ми, мовляв, кожного разу підвищуючи тариф на проїзд у міському транспорті, сподіваємось на покращення, але покращення не відбувається - тож... підвищимо й цього разу тариф)... Зрештою, що таке виконавчий комітет Львівської міської ради? Це семеро людей, троє з який навіть не з'явились на своє ж засідання (серед них - міський голова таварішчь Садавой і секретар міськради свободівець В.Павлюк - невже у них були справи, важливіші за виконання своїх посадових обов'язків?).

Другий блок обставин - це обставини підписання вказаного рішення. За Законом "Про місцеве самоврядування в Україні" рішення виконкому має підписувати тільки (виключно!!!) міський голова. Така ж норма міститься і в Регламенті виконавчого комітету ЛМР. Однак міський голова чомусь не підписав цього прикрого для львів'ян рішення. Виходячи із законодавства, тільки підпис міського голови, обраного громадою міста, надає чинності актам виконавчого комітету. Красномовне НЕПІДПИСАННЯ!!! Таварішчь Садавой не захотів забруднити своїх "чистих" рук об, відверто кажучи, дуже сумнівний папірець. Цікавий і символічний випадок стався під час судового засідання: оскільки підпису таварішчя Садавова немає не тільки під оскаржуваним рішенням виконкому, а й під багатьма іншими, представник виконкому в судовому засіданні в розпачі обмовилась: "Так що, нам тепер половину рішень виконкому скасовувати..?" З цих слів можна зробити висновок, що таварішчь Садавой тупо не підписав половину рішень виконкому, не надавши їм чинності. Нагадаю, тільки одну-єдину особу - обраного громадою міського голову - закон уповноважує на надання чинності актам виконавчого комітету. Уявляєте собі - в найп'ємонтнішому місті Всесвіту половина рішень виконкому просто НЕЧИННА!!! Бо міський голова не спромігся їх підписати... ""

Ось так. Суд першої інстанції визнав Тариф ТРИ ГРИВНІ НЕ ДІЙСНИМ. Так само, до речі, як і діюча транспортна схема, суд теж вже давно визнав її незаконною", - йдеться у повідомленні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: