У Львові модернізують 4 школи та 2 поліклініки

Завтра до Львова прибуде Лілія Гриневич

Департамент економічної політики ЛМР розпочинає координацію проекту щодо здійснення заходів з підвищення енергоефективності у міських закладах освіти та охорони здоров’я. Відповідне рішення прийнято сьогодні засіданням виконавчого комітету ЛМР.

Нещодавно між Львовом та Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) було підписано кредитний договір про фінансування заходів з підвищення енергоефективності будівель, що знаходяться в комунальній власності, а також про необхідність здійснення організації співпраці між учасниками проекту.

Проект, розроблений спільно зі Шведським агентством міжнародного розвитку (SIDA), охоплює модернізацію чотирьох шкіл і двох поліклінік, з метою зменшення споживання енергії та скорочення грошових витрат. Його реалізація передбачає також модернізацію опалювальних систем, заміну вікон, ізоляцію труб, оновлення освітлення та інші заходи, пов’язані з енергозбереженням.

Серед об’єктів модернізації – ЗОШ 1 ст. «Світанок», НВК ім. В. Симоненка, гімназія «Престиж», ЗОШ-інтернат №2, Комунальні 4-та та 6-та міські поліклініки.

«Цей кредитний договір з корпорацією НЕФКО є надзвичайно важливим для міста, адже ефективне використання енергоресурсів означає значну економію коштів міського бюджету», – підкреслює директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Довідка

Безпосереднє фінансування вже другого такого проекту НЕФКО у Львові здійснюватимуть у рамках кредитної програми «Енергозбереження», що спрямована на підтримку заходів з енергозбереження в будівлях муніципальної власності – зокрема, шкіл, дитячих садочків, лікарень та спортивних закладів. На сьогодні програма надає кредити лише українським та російським органам місцевої влади та державним підприємствам.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: