На Львівщині бюлетені зберігалися у сусідньому селі

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА фіксують порушення виборчого законодавства в частині передачі бюлетенів дільничним комісіям.

Прибувши зранку на дільницю у с. Великі Новосілки Мостиського району, спостерігач ОПОРИ виявив відсутність сефу, у якому мали б зберігатися виборчі бюлетені. Як пояснив голова комісії, документи зберігалися у сейфі вопорному пункті міліції в сусідньому селі - Баличах. Зберігати бюлетені у приміщенні школи, де знаходиться ДВК, не надто надійно, тому комісія вирішила вийти з ситуації таким чином, що передала сейф на зберігання правоохоронцям. Таке, за словами членів комісії, вони практикують під час виборчих кампаній з міркувань безпеки.

Мережа ОПОРА наголошує, що частина 13 ст. 83 ЗУ “Про вибори народних депутатів” визначає, що бюлетені зберігаються у приміщенні дільничної виборчої комісії в сейфі (металевій шафі), який опечатується на засіданні комісії стрічкою з проставлянням на ній підписів усіх присутніх на засіданні виборчої комісії та печатки виборчої комісії і постійно перебуває під охороною працівника органів внутрішніх справ України.

Детальніше:

Ірина Швець, прес-секретар кампнії спостереження мережі ОПОРА – 063 628 68 40.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: