На Львівщині голосують понад тисяча переселенців з Криму і Донбасу

Усього в цьому регіоні офіційно проживає 6500 внутрішніх переселенців

Понад тисяча біженців з Криму та Донбасу зареєструвалися на Львівщині та виявили бажання обирати новий парламент, повідомляє Радіо Свобода.

За словами переселенки Тетяни Дурнєвої з Донецька, вона не мала жодних проблем, щоб проголосувати за політичну силу у Львові. Жінка здивована, що так мало переселенців вирішили взяти участь у голосуванні, але припускає, що можливо, багато з них повернулись на Донбас.

«Нарешті я проголосувала, бо на президентських виборах не змогла, бо терористи не дали мені такої можливості у травні. Цього року вперше в житті, я йшла на дільницю впевнена, знала, за кого. Я вірю у зміни в країні. Сподіваюсь, що парламент буде новий, що там будуть люди, які захищатимуть інтереси не свої, а майбутнє моїх дітей», – наголосила Тетяна Дурнєва.

Жінка розповіла, що з телефонних розмов з рідними дізналася, що вони голосують у містах Луганщини і Донеччини, які перебувають під контролем української армії. А, ті, які контролює угруповання «ДНР», позбавлені права вибору.

«Говорити про політичну зрілість виборців Донбасу, про те, що змінились політичні симпатії східняків, завчасно. Там втомлені люди, відчутна приреченість в очах. Жити у таких умовах стільки часу, дуже важко», – зауважила переселенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: