Львівщина покращить якість протитуберкульозних послуг за підтримки США (фото)

24 жовтня 2014 р. Львівська область приєдналась до регіонів, які отримують допомогу Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), спрямовану на покращення якості і доступності протитуберкульозних послуг.  Початком співпраці стало підписання Протоколу про співробітництво між Департаментом охорони здоров’я Львівської ОДА та Проектом USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні».

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Проект має значний досвід із розбудови потенціалу національних і регіональних установ щодо планування і здійснення протитуберкульозних послуг на основі кращих міжнародних практик. Проект приділяє багато уваги впровадженню рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров¢я (ВООЗ) стратегій з виявлення і лікування туберкульозу, наближення протитуберкульозних послуг до потреб пацієнта, контролю якості лабораторної діагностики та недопущення внутрішньо-лікарняного поширення інфекції.

Досі проект працював лише у південних та східних регіонах: Донецькій, Харківський, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Одеській, Луганській областях та у м. Київ. Щоб досягти стійких змін у системі надання протитуберкульозних послуг на рівні всієї держави, було прийняте рішення про включення до проекту Львівщини та Кіровоградської області.

«Співпраця із Львівською областю стосуватиметься навчання медперсоналу щодо діагностики і лікування туберкульозу на основі міжнародних стандартів, запровадження сучасних технологій лабораторної діагностики та інфекційного контролю, покращення дотримання пацієнтами режимів лікування. Особливу увагу буде приділено питанням удосконалення лікування хворих на стійкі до ліків форми туберкульозу і пацієнтів, які мають подвійну інфекцію – туберкульоз і ВІЛ, - говорить Картлос Канкадзе, керівник проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні».

Під час візиту представники проекту USAID зустрілися з керівництвом області й відвідали Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально–діагностичний центр та сімейну амбулаторію у Пустомитівському районі.

IMG_3974 IMG_4014

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: