ЛМКП «Львівводоканал» щодня контролює якість питної води

Контроль за якістю води, яку вживають львів’яни, здійснює атестована хіміко-бактеріологічна лабораторія «Львівводоканалу». Співробітники лабораторії контролюють якість артезіанської води як у місці водозабору, так і в розподільній мережі міста, повідомила прес-служба ЛМР.

«Відбір проб води для дослідження проводимо щодня, і у святкові, і у вихідні дні. За 9 місяців цього року ми відібрали 5706 проб води та здійснили 100272 фізико-хімічних та 32028 бактеріологічних аналізів. Лише 18 досліджень мали відхилення від норми, йдеться про проби води з тупікових ліній розподільчих мереж. Натомість на водозаборах ми не зафіксували жодного відхилення показників якості питної води» - зазначають у ЛМКП «Львівводоканал».

Особливістю водопостачання Львова є велика кількість водозаборів. Відтак, вода до міста подається з різних напрямків, а мешканці різних районів міста п’ють воду з іншим хімічним складом. Однак уся вода добувається лише з підземних джерел, є екологічно чистою та не потребує додаткової очистки перед подачею до споживачів.

Львівська водопровідна вода є безпечна та якісна й відповідає вимогам ДержСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

«Трапляється, що мешканці скаржаться на надмір заліза, рудий колір води у крані. Наші лаборанти виїжджають на такі скарги. Якщо у пробах водопровідної води виявлять відхилення від нормативних показників, здійснюється промивка водопровідних мереж. Після чого знову ж таки ми беремо проби і перевіряємо якість. Я також рекомендую перед споживанням спускати воду з крану. До речі, при відборі проб, відповідно до нормативу, ми маємо робити це упродовж 15 хвилин», - зазначила начальник хіміко-бактеріологічної лабораторії Надія Щербак.

Переглянути показники якості водопровідної води можна на сторінці веб-сайту ЛМКП «Львівводоканал» за посиланням http://lvivvodokanal.com.ua/residents/yourwater/quality/

З питань якості питної води споживачам слід звертатися за номерами телефонів 1551 – диспетчер, 245-91-60 – лабораторія.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: