Такої зухвалості, нахабності, байдужості ще не було: рейд на ПАТ "Львівське АТП-14630" (відео)

Сьогодні звершився останній вже п’ятий рейд на АТП міста Львова. Цього разу разом з Святослав Товстига, Олег Довганик та Rostyslav Vasiuta ми нагрянули на ПАТ «Львівське АТП-14630», щоб переконатись, в якому стані та кількості виїжджають автобуси на маршрут, чи все там гаразд із трафаретами та санітарним станом, та й загалом чи це підприємство дотримується нормативів у галузі пасажирських перевезень. Це була спільна перевірка разом із представником Управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради.

Після побаченого враження специфічні... Купа емоцій, яких просто культурно не передати.

Перш за все скажу, що про наш приїзд ми попередньо повідомляли усі АТП, в тому числі й 14630. Цього разу я вже знав чого очікувати. Адже усі підприємства, які ми до цього відвідали, якось «готувались» до візиту, що й не дивно. В автопарках посилено мили автобуси, перевіряли перед нами авто на справність поворотників, зовнішнього освітлення тощо. Відтак салони в переважній більшості були вимитими і чистими.

Проте на АТП-14630 явно не збирались позапланово щось підмарафечувати (ну хоча б за допомогою скотча, як на «Мірі і К»), мити чи бодай повимітати сміття із салону. Так от … це АТП все ж таки не схоже до інших
.
Такої зухвалості, нахабності, байдужості до того, як виглядає автобус ззовні та зсередини, який стан салону, не було в усіх інших чотирьох львівських перевізників. В цьому питанні 14630 лідирує. Загальні проблеми опишу так:
- не мита брудна підлога, подекуди валялось сміття, папірці, сигаретні недопалки…;
- обшивка салону в багатьох автобусах має просто ЖАХЛИВИЙ вигляд, роздута, з пліснявою;
- оббивка крісел значної кількості маршруток пошкоджена, окремі крісла дуже понівечені, а подекуди взагалі роздерті так, що аж не віриться, що в таких умовах можна возити пасажирів;
- реклама – тут її достатньо. Переважно вона наклеєна на вікнах – якраз там, де їй не слід бути, тобто існує всупереч всім заборонам. До слова, якщо інші підприємства знімали рекламу, наклеєну на вікнах, іноді навіть на наших очах, мотивуючи це тим, що вона не санкціонована, то тут ніхто особливо не «парився»;
- часто не зовсім справне освітлення салону, працюють не всі ліхтарі, освітлення дуже тьмяне, траплялись й випадки, коли лампи (так звані плафони) взагалі були відсутні, а іноді навіть вивалювались у салон!

Для перших вражень цих проблем достатньо, тому сподіваємось на відповідну реакцію Управління транспорту та зв'язку. Детальний огляд із конкретними маршрутами буде готовий згодом.

P.S. Можливо варто провести профілактичну акцію і пояснити, що пасажири то не бидло, а маршрутка, то не фіра!!!

Я все сказав

Сергій Черешньовський

Повне відео із усього рейду дивіться на сайті та/або на сторінці ГО "За якісний транспорт" трохи згодом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: