Активісти розкажуть про захоплення землі у Брюховичах

У п’ятницю, 31 жовтня, у зв’язку із самозахопленням землі над озером №1 в Брюховичах, знищенням озера з метою зведення на ньому житлових та відпочинкових комплексів та передачею земельної ділянки з озером у довготривалу оренду терміном на 49 років, відбудеться прес-конференція громадських активістів селища за участю юристів у сфері природоохорони та працівників правоохоронних органів.

Виїзд журналістів від музею зброї «Арсенал» (вул. Підвальна,5) о 10:30.

Місце проведення – озеро №1, смт Брюховичі

Органазітори – комітет мешканців Брюховичів

Котактна особа – Христина Дворецька (067 370 505 4)

Довідка: земельна ділянка площею 4,5 га, на якій знаходиться озеро №1 в Брюховичах, перебуває в оренді приватного підприємця з 2006 року. При цьому, згадана ділянка входить до курортної зони міста, а також належить до земель заповідного фонду України. Всупереч цьому, під час оформлення договору оренди в документі не було зазначено, що на орендованій ділянці знаходиться природна водойма площею майже 3 га. Так, внаслідок численних порушень за менш ніж вісім років в прибережних смугах озера «виросли» котеджі, відпочинкові комплекси, а саме озеро розділили на декілька менших озер та почали засипати під приводом «очищення та поглиблення водойми».

 

Наприкінці серпня 2014 року власник земельної ділянки поруч із озером засипав частину озера, готуючи «грунт» для нового будівництва. Громадянин загородив парканом не лише свою ділянку, а й територію усієї записаної ним же частини озера. Окрім того, на момент видачі земельного акту (у 1997 році) земельна ділянка була пляжем, який у незрозумілий спосіб віддали під забудову.  При тому озеро сьогодні знаходиться на чужій території - орендованій ділянці.

 

Мешканці Брюховичів розцінюють дії особи, що поставила паркан впритул до води як такі, що свідчать про самозахоплення території, дії орендаря стосовно озера та робіт на ньому – як протизаконні і такі, що шкодять навколишньому середовищу, а також вважають, що орендар озера та власник ділянки при ньому - спільники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: