Глава МЗС Італії: Проведення виборів на Донбасі суперечать Мінським домовленостям

Міністр закордонних справ Італії Федеріка Могеріні наголосила, що проведення будь-яких виборів на території Донбасу, які суперечать українському законодавству, є порушенням Мінських домовленостей.

Про це сказала міністр закордонних справ Італії Федеріка Могеріні під час розмови з Президентом України Петром Порошенком, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу глави держави.

Новопризначений Верховний Представник ЄС привітала Президента України із демократичним проведенням парламентських виборів і висловила сподівання на подальшу спільну роботу. Вона наголосила на важливості виконання всіма сторонами Мінських домовленостей, зобов’язання щодо яких були підтверджені під час багатосторонньої зустрічі у Мілані. У цьому контексті Федеріка Могеріні наголосила, що пункт 9 Мінського протоколу від 5 вересня виключає проведення будь-яких виборів на території Донбасу, які суперечать українському законодавству.

Президент України подякував Міністру закордонних справ Італії за чітку позицію щодо псевдовиборів 2 листопада і закликав ЄС до більш рішучих дій у разі порушення Мінських домовленостей.

Співрозмовники обговорили питання проведення міжнародної конференції інвесторів і донорів для України на початку наступного року. Вони також наголосили на важливості досягнення спільних рішень під час сьогоднішніх трьохсторонніх газових консультацій між Україною, Росією та ЄС.

Президент України ще раз побажав Федеріці Могеріні успіхів на новій відповідальній посаді одного з очільників ЄС та запросив відвідати Україну із візитом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: