Львів'яни літнього віку побували на екскурсії в Інституті досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів

У рамках плану заходів дозвілля, літні городяни Львівського міського територіального центру відвідали Інститут досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів, де оглянули виставку з нагоди 100-річчя від народження Омеляна Антоновича «Меценати в українській культурі», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відвідувачі виставки переглянули портретні зображення меценатів української культури, а також міст, місцевостей, архітектурних пам’яток, пов’язаних з їхньою доброчинною діяльністю.

«Люди, які перебувають на схилі літ, потребують не меншої життєвої активності, ніж молодь. Власне, в цей період життя хочеться пізнати те нове, на що не вистачало часу чи не було змоги в молоді роки. Тому організація таких заходів дає змогу старшим людям й надалі розвиватись і відчувати себе активними членами громади», - повідомляє директор Львівського міського територіального центру Віталій Брославський.

Окреме місце в експозиції відведено доброчинній діяльності Тетяни та Омеляна Антоновичів. Книжкова колекція відображає Фундацію Омеляна та Тетяни Антоновичів  — приватний благодійний фонд, організований для підтримки української літератури та українознавства.

«Присутні дізнались, що нині Фундація активно підтримує українську культуру в двох напрямах: присудження щорічних літературних та наукових премій і надання стипендій та грошових дотацій для здійснення окремих українознавчих проектів. Фундація діє в Україні від початку 1990-х рр. і бере участь у багатьох проектах загальноукраїнського характеру», - розповіла культорганізатор Львівського міського терцентру Віра Костецька.

Охочі брати участь у заходах дозвілля Львівського міського територіального центру можуть звертатися у відділення соціально-побутової реабілітації за тел.: 233-10-49, а також за тел.: 238-32-74.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: