Львівську базу "Беркуту" намагаються захопити рейдерським шляхом

Львівську базу бувшого "Беркуту" на вул. Тролейбусній намагаються захопити рейдерським шляхом, щоб там побудувати новобуди. Вся процедури захоплення земельної ділянки та адмін. приміщень відбувається під прикриттям Національної гвардії.

Таким чином, у квітні поточного року до ГУМВС України у Львівській області звернулось керівництво Управління західного - територіального командування ВВ МВС України щодо передачі їм вказаних будівель та земельної ділянки на вул. Тролейбусній у м. Львові., однак ГУМВСУ у Львівській області для УЗТК ВВ у даному питанні було відмовлено.

27 березня 2014 року начальник УЗТК ВВ МВС України генерал-майор міліції Ю.В. Аллеров надіслав лист начальникові ГУМВСУ у Львівській області полковнику міліції Загарії Д.Д. з проханням передачі території військового містечка по вул.Тролейбусній,16. Отримавши негативну відповідь Ю.В. Аллеров продовжив намагання отримати територію по вул.Тролейбусній,16, використовуючи службове становище та ввівши в оману командуючого ВВ МВС України гунерал-лейтенанта Полторака С.Т., яким в свою чергу яким була підготовлена доповідна записка заступникові міністра внутрішніх справ України Чеботарю С.І. про необхідність передачі будівель та споруд у якій було вказано про те, що територія по вул.Тролейбусній,16 не використовується підрозділами міліції ГУМВСУ у Львівській області.

Адміністрацією Президента України, керівництвом МВС України проігнороване неодноразове прохання керівництва ГУМВСУ у Львівській області, громадськості в лиці ветеранських організацій та особового складу СБМ ( листи від 02.04.2014 №284 Маруняк-Аллерову, що пропозиція не може бути задоволеною, 14.04.2014 №182Мр Маруняк-Чеботарю, що вважає за недоцільне передачу території, від 12.09.2014 №28377 Маруняк-Гриняку, про те що приміщення активно використовується підрозділами міліції ГУМВСУ у Львівській області).

Натомість кулуарно вирішено питання у якому зацікавлений Ю.В. Аллеров, не враховано жодну думку та видано наказ МВС України від 24.10.2014 №1296 про передачу нерухомого майна, який зобов’язує передати територію на Тролейбусній 16 - Національній гвардії. СБМ ГУМВС теоретично пропонується переїхати у колишнє приміщення Сихівського районного відділу, яке пристосоване для існування невеличкого відділу.

Національній гвардії належать усі території вздовж вул. Трускавецької, перпендикулярно до якої вул. Тролейбусна.

Незважаючи на неодноразові прохання керівництва ГУМВСУ у Львівській області про залишення території для місця дислокації спецпідрозділу, через відсутність відповідних об'єктів у м. Львові, дане питання залишилось не вирішеним.

З проханням до Президента України, Прем`єр-міністра України, Міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора з метою залишення за спеціальним підрозділом, територія на вул. Тролейбусній, 16, у м. Львові звертались і ветерани ОВС Львівської області однак як до них так і до особового складу підрозділу ніхто не прислухався.

Стає незрозумілим, чому не можна знайти у Львівській області адмінприміщення командуванню УЗТК ВВ МВС України, а потрібно забрати ціле спецмістечко (будівлі і споруди загальною площею 4964 кв. м та земельна ділянка площею 3,97 га) територію спецпідрозділу і в свою чергу шукати місце для розташування останнього в складі 300 чол., техніки та спеціального майна?
Від представників Національної гвардії які у різний час оглядали територію Тролейбусної 16, стало відомо що на місці військового містечка планується зведення приватних житлових комплексів.

Тільки учора громадським активістам Львівщини стало відомо про вищеописану ситуацію, яка відбувається з базою бувшого "Беркуту". Громадські організації виступили з ініціативою та направили колективне звернення в якому просять, щоб діюча база залишалася бути закріпленою за ГУМВСУ у Львівській області, а також надати можливість громадським організаціям проводити вишколи та тренування добровольців, які в подальшому поїдуть захищати Україну в зону АТО.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: