Голови Львівської і Дніпропетровської обласних рад домовилися про співпрацю областей (фото)

        Сьогодні, 31 жовтня, відбулася зустріч голови Львівської обласної ради Петра Колодія з головою Дніпропетровської обласної ради Євгеном Удодом, в рамках якої очільники обласних рад обговорили питання щодо налагодження тісної співпраці між обома регіонами.

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі ЛОР.

Під час зустрічі було зазначено, що між Львівською та Дніпропетровською обласними радами свого часу була підписана угода про співпрацю. Одначе, нині вона потребує додаткового коригування, зокрема, – внесення змін та доповнень щодо конкретних кроків співпраці, в тому числі на рівні конкретних міст і селищ, починаючи вже з 2015 року.

За словами голови Львівської обласної ради Петра Колодія, нинішня зустріч з Євгеном Удодом є надзвичайно конструктивною, адже вона передбачає створення в обласних радах робочих груп, які працюватимуть над внесенням змін та пропозиції до угоди про співпрацю між областями. «На цій зустрічі ми отримали багато цікавої інформації про реалізацію керівництвом Дніпропетровської обласної ради низки проектів, зокрема, тих, які стосуються галузі сільського господарства, енергоощадних технологій, іміджу регіону, залучення інвестицій та інших», – наголосив Петро Колодій.

Зі свого боку Євген Удод зазначив, що як на Львівщині, так і на Дніпропетровщині є два однакові пріоритети – розвиток сільського господарства та екологія. Зокрема, що стосується першого з пріоритетів, то на Дніпропетровщині, за словами голови облради, важливим напрямком на шляху розвитку села є створення робочих місць та малого бізнесу в сільській місцевості. «Найкраща модель такого розвитку – це молочарські кооперативи. За три роки в нашій області було засновано 25 таких кооперативів. Річний валовий дохід села від діяльності одного кооперативу становить близько 2 млн грн. За ці кошти сільські громади ремонтують Дома культури, школи і таке інше. Більше того, вони не бояться брати кредити та організовувати домашні приватні ферми, що також приносить дохід», – сказав він.

Резюмуючи нинішню зустріч, голова Львівської обласної ради Петро Колодій констатував, що реалізація угоди про співпрацю, буде корисною не лише для двох областей, але й для цілої України загалом. «Якби свого часу області Західної України ефективніше працювали із східними областями, зокрема, долучаючи їх до спільних проектів з Європейським Союзом, то, очевидно, нині не було би такої ситуації, як із Донеччиною і Луганщиною. Східна Україна, співпрацюючи через нас із країнам ЄС, вже давно би відчула всі переваги від співпраці із Євросоюзом», – сказав він.

Таку ж думку підтримав і Євген Удод. Він, зокрема, зауважив, що Львівщина для Дніпропетровщини є своєрідним мостом до Європейського Союзу.

Зустріч з Удодом - 3 Зустріч з удодом - 4 Зустріч з Удодом-2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: