Кандидат в нардепи від Садового продав армії російських двигунів на 5 мільйонів

Міністерство оборони України 23 жовтня уклало угоду з ТОВ «Автокомпоненти «Автек» на постачання двигунів в зборі для вантажних автомобілів на 5,07 млн грн.

Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», повідомляє портал «Наші гроші».

Замовлено 13 двигунів 740-1000403 і 14 двигунів 740-1000412 по однаковій ціні 188 тис грн. за штуку.

Такі двигуни встановлюються на російських вантажівках «Урал» і коштують в Росії 330-340 тис рублів. По курсу це становить близько 100 тис грн.

Власниками ТОВ «Автокомпоненти «Автек» є Вадим Оленіч і ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Коннект».

Цей фонд контролюється фірмою «Інвестиційні партнери», який очолює кандидат в нардепи від «Самопомочі» Андрій Журжій. Останні десять років він очолював юридичний департамент групи компаній «Фоззі» Володимира Костельмана (мережа супермаркетів «Сільпо»).

«Автокомпоненти «Автек» почали отримувати державні підряди виключно від Міноборони у серпні 2014 року і зараз мають замовлення вже на 30,29 млн грн.

Раніше у держзакупівлях брали участь інші фірми з групи «Автек», пов’язані з фондом Журжія, вони отримали підряди на 114,63 млн грн. з моменту заснування «Вісника держзакупівель у 2008 році.

Вголос

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: