В Яворові на скорботній дошці загиблих новітніх українських героїв вже не вистачає місця для портретів

У місті Яворові Львівської області, на чільній площі Ринок встановлено скорботну дошку з портретами трьох яворівчан із Небесної сотні та 60 загиблих військовослужбовців у зоні АТО.

Про це передає власкор IA ZIK.

Поруч, на підніжжі пам’ятника Тарасові Шевченку люди створили меморіал краянам – новітнім українським героям: тут щодня і дорослі, і діти запалюють лампадки та покладають квіти.

До глибокого суму яворівчан, на цій скорботній дошці вже не вистачає місця для портретів вояків 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького: адже 13 жовтня за вірність присязі народові України заплатили життям ще двоє «залізняків» – Валерій Вікторович Чухрай та Сергій Анатолійович Обережник.

Про загибель ще двох військовослужбовців із Залізної бригади люди довідалися не від місцевої влади, а із повідомлення в соціальній мережі голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, який написав таке: «13 жовтня військові 24-ї механізованої Залізної бригади в районі с. Трьохізбенка Слов’яносербського району наткнулася на встановлені диверсійно-розвідувальними групами розтяжки з гранатами. На жаль, двоє військових загинули, 1 поранений».

Ця страшна звістка, облетівши місто Яворів – місце постійної дислокації 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького, страшним горем заридала в людських серцях.

Однак в Яворові та Яворівському районі чомусь не було оголошено трауру, офіційно не озвучено не лише час та місце поховання Героїв.

Власкорові IA ZIK вдалося дізнатися прізвища загиблих приватним шляхом, бо у райвійськкоматі таких даних не було.

Ця подія викликала резонанс на Яворівщині: одні кажуть, що влада вже до смертей звикла, інші вважають, що так сталося через вибори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: