У Львові переселенці з Донбасу висловили свій протест проти "виборів" ДНР та ЛНР (фото)

Близько півсотні переселенців з Донецької та Луганської областей у Львові долучилися до всеукраїнського марафону «Український Донбас проти терору».

Вони протестували проти так званих «виборів» у контрольованих проросійськими сепаратистами частинах українського Донбасу, передає «Радіо Свобода».

За словами організаторів, їх попросило вийти на вулиці українських міст донецьке підпілля, щоб висловитися проти виборів, продемонструвати єдність з Україною і створити альтернативну картинку для російських ЗМІ.

Учасники протесту тримали у руках плакати з написами – «Донецьк – мій дім, Україна – батьківщина», «Донбас – це Україна, ми обираємо мир і проєвропейське майбутнє», «Ми – луганці, і ми не голосуємо 2 листопада», «Ми не вибираємо окупацію».

У своїх виступах переселенці говорили, що люди, які залишилися на окупованій території  – заручники у своєму місті, що вони вперше об’єдналися, щоб сказати львів’янам, що донеччани і луганці – українці, і Донбас – це Україна, що на окупованих територіях проживає багато українських патріотів, що вони не голосують 2 листопада, бо не визнають цих виборів і уряду «ДНР» і «ЛНР».

«Я змушений був виїхати з Донецька, бо був у полоні в «ополченців», сидів у підвалах СБУ. Я просто вийшов в аптеку по краплі для очей і мене схопили і тримали в полоні. Я прийшов, щоб сказати, що ці вибори 2 листопада для мене не мають ніякого значення, це примус, це псевдовибори», – каже Олег Дмитрович із Донецька.

Марафон «Український Донбас проти терору» запланований у восьми містах України, де живуть переселенці, – окрім Львова, заходи відбуваються у Києві, Дніпропетровську, Маріуполі, Івано-Франківську, Черкасах, Слов’янську і Запоріжжі.

Фото: ZAHID.NET

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: