РНБО доручила створити закон про економічну діяльність Донбасу та скасувати там особливий режим самоврядування

Рада національної безпеки та оборони України доручила розробити законодавчі акти, які б регулювали економічну та податкову діяльність на окремих територіях в Донецькій та Луганській областях

Відповідні рішення були ухвалені РНБО під час засідання, передає Еспресо.TV.

"Дано доручення розробити законодавчі акти, які б регулювали економічну і податкову діяльність на цих територіях", - повідомив заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко журналістам після засідання.

Він також повідомив, що наступною рекомендацією Ради нацбезпеки стало скасування особливого режиму самоврядування на територіях, підконтрольних бойовикам.

"РНБО ухвалила рішення про рекомендацію президенту невідкладно внести до Верховної Ради України законопроект про скасування закону про особливий режим самоврядування", - повідомив Литвиненко.

Він наголосив, що, ситуація на сході України була одним із основних питань, які розглядалися на засіданні РНБО.

"Україна завжди підтримувала і підтримує мирне вирішення цього питання. Водночас забезпечити мирний розвиток подій можна лише шляхом розвитку наших оборонних можливостей і можливостей в сфері безпеки", - сказав він.

За його словами, на засіданні обговорювався розвиток оборонних потенціалів, зокрема завантажених сил Нацгвардії, СБУ та інших органів сектору безпеки. Також йшлося про будівництво фортифікаційних споруд лінії оборони на сході країни і чітке визначення режиму на лінії зіткнення.

Ще однім рішенням Ради нацбезпеки, за словами Литвиненка, стала ухвала про поставку в Донецьку та Луганську області гуманітарної допомоги людям, які проживають там і не змогли виїхати.

В той же час, Україна не забезпечуватиме фінансування цих невизнаних формувань ("ДНР" і "ЛНР", - Ред)", - повідомив він.

Потому, на засіданні обговорили питання енергетичної безпеки України. Заступник секретаря РНБО повідомив, що йшлося про перехід до загальноєвропейських норм енергоекономії.

"Велика увага не засіданні РНБО була приділена заходам, які має вжити уряд для забезпечення впровадження програм підвищення енергоефективності, забезпечення ефективного використання енергоресурсів, причому мова йде не тільки про споживання газу, але і про використання теплової енергії. Йдеться про перехід до загальноєвропейських норм енергоекономії", - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: