У Львові відбудеться білоруський вечір

5 листопада у Львові на стадіоні «Арена Львів» донецький «Шахтар» зіграє свій другий матч з білоруським «Бате» групового етапу Ліги Чемпіонів. Підтримати свою команду до Львова приїде чимала кількість вболівальників із Білорусії, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Білоруські вболівальники вирішили залишитись ще на декілька днів у місті та провести 8 листопада у Львові, в приміщені Українського Католицького університету (вул. Козельницька, 2), захід присвячений Білорусії та білорусько-українським зв’язкам.

Останнім часом підвищився загальний інтерес у білорусів до українців та в українців до білорусів. Тому організатори заходу таким чином вирішили докладніше розповісти українцям про Білорусь, їхню мову, культуру та процеси, які відбуваються зараз у країні.

Програма зустрічі включатиме такі презентації:

- Білоруська мова. Відмінні риси. Загальні риси з українською мовою;

- Історія. Загальні сторінки білорусько-української історії. Основні моменти історії, які вплинули на світогляд сучасного білоруса;

- Білорусько-українські літературні стосунки. Білоруська поезія;

-Народнітрадиціїбілорусівіукраїнців;

- Співвідношення білоруського суспільства і держави.

Інформація про захід в соцмережах https://vk.com/bel_ukr

Відтак, захід відбудеться 8 листопада, в суботу, о 15.00 год. Тривалість - приблизно 3 години з перервою. Місце проведення: Український Католицький університет (вул. Козельницька, 2).

Контакти для преси:
 Олег Колібаба, тел. + 38 096 52 64 079.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: