Байко відмовилась від депутатського мандату та вийшла зі «Свободи»

Депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Олеся Байко відмовилася від депутатського мандату та вийшла з партії ВО «Свобода». Цю інформацію в коментарі Гал-інфо Олеся Байко підтвердила особисто.

За її словами, депутатські повноваження вона склала ще 11 вересня.

«Написала офіційну заяву на складання повноважень та вийшла з партії», - повідомила вона.

Як зазначила Олеся Байко, причиною цього стало небажання депутата бути причетним до різних схем в обласній раді.

«Я знаю, що таке націоналізм. Це не лише любов, але це ще й боротьба за націю. Найбільший гріх – це зрадити ідею і віру. Я замислювалася над тим, якими ж сильними були люди, які сміливо віддавали і віддають життя за Україну, а люди низького ґатунку називають себе їхніми послідовниками. Вони свій шлях обрали, і Бог і Україна їх оцінила, і це видно за результатами виборів», - розповіла Олеся Байко.

За її словами, вона продовжить займатися тією діяльністю, яку розпочала ще будучи депутатом Львівської обласної ради, а саме відновленням національної пам’яті.

«Я продовжу проекти з утвердження національної пам’ятті. З людьми, які прийшли до влади для чисто матеріального… для мене це є просто неміч, яка ще краще буде оцінена людьми під час місцевих виборів», - сказала Олеся Байко.

Вона зазначила, що розчарувалася у політиці і місцевій владі.

«У мене все частіше виникає питання – а за яку Україну гинуть молоді люди, яким ще жити б і жити? За ту, що була утворена у 1918 році, чи за ту, яка утворилася у 1991 році? Остання – це схеми, відкати, грабунки. Складається так, що злодії вдягають вишиванки і кажуть, що вони патріоти. Ми повинні відновити свою державу, без цього жодна люстрація не врятує теперішнє становище. Назви партій ніби й рідні, а всі вони комуністичного строю. Люди мусять змінити себе. Не варто шукати в партіях ідолів», - сказала вона.

На запитання, чи означає її вчинок, що вона пішла з політики назавжди, Олеся Байко відповіла: «Політики нема. У нас є все, що хочеш, але політики, щоб були державні мужі… такого нема. Я не маю поваги до людей, які попереду ставлять потреби партії. Попереду завжди треба ставити потреби та інтереси народу і нації».

Вона також зазначила, що в обласній раді у неї було зовсім мало однодумців.

«В обласній раді однодумців моїх можна на пальцях порахувати. У тій же «Свободі» - це Михайло Барбара та Пилип Пилипенко, які разом зі мною не голосували за усілякі програмки чи подяки міліції після побиття студентів. Коли ти тиснеш кнопку, то треба в першу чергу мати повагу до себе самого. Чого ти туди пішов?», - сказала Байко.

Як зазначила Олеся Байко, громада повинна бути активнішою.

«Причина усіх наших бід – це корупція на найвищому рівні. Знаєте, часом було таке відчуття, коли приходиш з тієї сесії і просто не знаєш, що тобі робити, а хочеться просто кричати від усього цього. Виборець не може усе збагнути, і голосують, знову дають проценти, а воно залазить у раду на п’ять років і знову тягне собі...», - поділилася своїми переживаннями Олеся Байко.

За її словами, співпраці з колегами вона не припинила: «Ми разом з істориками будемо шукати і встановлювати пам’ятні знаки борцям за Україну, будемо продовжувати відновлювати історичну пам’ять».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: