Літні люди оглянули церкву Юра (фото)

У рамках відзначення 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля, підопічні Львівського міського територіального центру відвідали Архикатедральний собор Святого Юра, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Літні городяни побували у пам'ятці барокової архітектури в Україні – Соборі Св. Юра, який є головним греко-католицьким храмом Львова. В часі проведення екскурсії дідусі та бабусі дізнались, що, окрім архітектури неповторного ансамблю на Святоюрській горі, храм є також зберігачем безцінних скарбів, до числа яких входять: Чудотворна Ікона Божої Матері Теребовлянської (початок XVII століття), яка була перевезена єпископом Львівським Йосипом Шумлянським (1643-1708) з Тернопільщини, дзвін (1341), який був зроблений на замовлення князя Дмитра Донського (1350-1389).

Учасники зустрічі побували у крипті під собором, де розташована усипальниця предстоятелів Української Греко-Католицької Церкви: митрополита Андрея Шептицького, кардинала Сильвестра Сембратовича, кардинала Мирослава Івана Любачівського, Патріарха Йосипа Сліпого. Крім того, в крипті зберігається прах князя Галицького Ярослава Осмомисла.

«В часі відвідин Собору Святого Юра дідусі та бабусі спільною молитвою вшанували пам'ять великого подвижника віри митрополита Андрея Шептицького. Мали можливість доторкнутись до мощів св. Івана Павла ІІ, які виставлені для привселюдного почитання. Саме за його заступництвом УГКЦ була легалізована. Ми маємо на меті нести до літніх городян духовні цінності та розкривати досі небачений бік духовного життя», - розповіли у Львівському міському терцентрі.

tcduhzustrichisoboryura2 tcduhzustrichisoboryura3 tcduhzustrichisoboryura4

Довідка

Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради, створеною з метою забезпечення якісного та ефективного функціонування системи соціального обслуговування осіб літнього віку та одиноких непрацездатних мешканців Львова.

Охочі брати участь у заходах дозвілля Львівського міського територіального центру можуть звертатися у відділення соціально-побутової реабілітації за тел.: 233-10-49, а також за тел.: 238-32-74.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: