Львівщина прийняла перший відкритий Чемпіонат Європи з хортингу (фото)

В період з 25 до 27 жовтня 2014 року у м. Львові на базі СК «Грація» ТВК «Південний» відбувся перший відкритий Чемпіонат Європи з хортингу. Змагання відбувалися серед кадетів і кадеток, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок у розділах «Двобій», «Форма» та «Показовий виступ».

Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі федерації хортингу Львівської області.

Організаторами заходу виступили Міністерство молоді та спорту України; міжнародна федерація хортингу, Всеукраїнська громадська організація «Українська Федерація Хортингу».управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації; відділ фізичної культурі та спорту управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

Головний суддя змагань – віце-президент УФХ, президент Львівської обласної федерації хортингу, майстер спорту України з хортингу Віталій Плеханов (м.Львів).

Змагання проводилися за Всеукраїнськими правилами змагань з хортингу серед кадетів та кадеток (14-15 років), юніорів та юніорок (16-17 років), чоловіків та жінок (18-35 років).

Змагання проведено відповідно до календарного плану Міжнародної федерації хортингу на 2014 р. з метою:

- розвитку і популяризації виду спорту хортинг у Європі та світі;

- підвищення спортивної майстерності учасників;

- розвитку спортивно-методичних зв’язків між організаціями;

- виявлення найсильніших спортсменів з хортингу в Європі;

- зміцнення спортивної дружби серед учасників змагань.

В чемпіонаті взяли участь більш ніж 150 учасників, які представляли збірні команди Київської, Житомирської, Донецької, Миколаївської, Кіровоградської, Запорізької, Львівської, Херсонської, Полтавської, Дніпропетровської, Одеської, Закарпатської областей та міста Києва. 30 осіб є майстрами спорту України.

На жаль, представники Польщі, Румунії, Словенії, Литви, Білорусії та Азербайджану, які подали заявки на участь, не змогли приїхати через бойові дії в нашій країні.

На урочистому відкритті заходу з вітальним словом до учасників зиагань звернулися Президент Української федерації хортингу та міжнародної федерації хортингу Едуард Єрьоменко; перший віце-президент Української федерації хортингу Олексій Семигал; начальник управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода; почесний президент ГО «Львівська федерація хортингу», учасник бойових дій в зоні АТО Микола Кобільник, які побажали спортсменам особистих і командних перемог та миру Україні.

Також до учасників змагань вітальним листом звернувся Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов, який зазначив, що «хортинг як вид спорту зародився в Україні і назва його несе велич славетного острова Хортиця, де була розташована Запорізька Січ, яка відіграла прогресивну роль в історії українського народу.» Міністр побажав усім учасникам змагань, щоб їм «завжди сприяла спортивна фортуна, а судді були справедливими та неупередженими».

В найяскравіших розділах «Форма» та «Показовий виступ» традиційно успішно представили себе господарі – хортингісти Львівської обласної федерації хортингу. Серйозну конкуренцію при цьому їм склали спортсмени з Києва та Київської області.

В здавалося б чоловічому виді спорту гідну конкуренцію хлопцям продемонстрували й красиві виступи дівчат-хортингісток. В розділі «Форма» «золото» серед дівчат виборола киянка Анастасія Кубрак. Серед кадетів – Семішев Кирило, чоловіків  – Васюк Олександр.

З видовищними номерами в розділі «Показовий виступ» виступили спортсмени з Півдня та центру України. Перемогу здобули Городинська Оксана (Львів), Багрій Владислав(Львів), Сорока Владислав(Львів), Гуржій Мар’ян (Львів). Представник міста Мелітополь Андрій Жорняк продемонстрував силове розбивання бетонних плит та збивання горлечка пляшки, за що по праву отримав срібну медаль.

Всього лише в розділах «Форми» та «Показовий виступ» спортсмени вибороли 22 золоті, 13 срібних та 6 бронзових медалей.

У розділі «двобій» переможцями стали Шеремет Артем (Київ), Люлін Захар (Донецьк), Грохольський Ігор (Київська область), Цивінко Андрій (Херсон), Сенешев Кирило (Київ), Кузуб Микола (Дніпропетровськ), Ткачук Богдан (Дніпропетровськ), Шульга Владислав (Донецьк), Лісовський Євген (Київська область), Тененика Владислав (Дніпропетровськ), Шабрін Захар (Херсон), Трехманенко Даниїла (Кіровоград), Мальчева Христина (Одеса), Мастицька Ірина (Кіровоград), Алімахін Дмитро (Донецьк), Кокошко Олександр (Полтава), Гербеда Владислав (Київська область), Амосов Ярослав (Київська область), Половець Дмитро (Київська область), Марус Богдан (Кіровоград), Парубченко Владислав (Київська область), Парубченко Дмитро (Київська область), Опанасенко Володимир (Київська область), Лубенська Катерина (Запоріжжя).

Довідка:

Хортинг в Україні є важливою складовою патріотичного та духовного виховання молоді, відродження та розвинення українських бойових традицій, зміцнення здоров’я, розвитку фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей людини шляхом залучення її до участі у змаганнях з хортингу.

В рамках Чемпіонату відбулася презентація інноваційного проекту «Стратегія Патріот: хортинг – мистецтво перемоги». Пріоритетами цієї стратегії є: патріотичне виховання дітей та юнацтва, любов до своєї рідної землі та свого народу, залучення до занять фізичною культурою і спортом, спортивний саморозвиток (навички самозахисту, захисту своїх рідних та друзів), орієнтування на місцевості, навички первинної медичної допомоги, моральна стійкість у екстрених ситуаціях, придбання навичок користування навчальною зброєю, засобами індивідуального захисту, скелелазіння, проходження відповідних ділянок місцевості з перешкодами.

хортинг львів4 хортинг львів5 хортинг львів6 хортинг львів8 хортинг львів9

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: