Сех визнали винною

Львівський окружний адмінсуд визнав незаконним сумісництво посад голови ЛОДА та депутата ВРУ

Окружний  адмінсуд Львова задовольнив позов громадських активістів до Ірини Сех щодо протиправного суміщення нею впродовж п’яти місяців (з 2 березня по 14 серпня цього року) посад голови ЛОДА та депутата ВР від ВО «Свобода». Про це ZAXID.NET повідомила один із позивачів у справі, юрист та фахівець з трудового права, член «Політичного об’єднання «Сила людей» Оксана Жолнович.

«Суддя винесла рішення, в якому чітко зазначено, що діяльність Ірини Сех зі суміщення двох посад – голови ЛОДА та народного депутата ВР, визнана протиправною», - заявила Оксана Жолнович.

З її слів, під час судового розгляду 30 жовтня суддя не прийняла до уваги аргументи сторони відповідача про те, що Ірина Сех  не може буди відповідальною за незаконне сумісництво, бо не мала жодних трудових відносин із Львівською обласною держадміністрацією, а виконувала обов’язки голови ЛОДА на громадських засадах та за наказом в.о. президента України Олександра Турчинова.

«Адвокати Сех принесли у суд довідки, мовляв, Сех не була у жодних трудових відносинах із ЛОДА, облік її трудового часу не вівся, і зарплати вона не отримувала, - розповідає Жолнович. -  І це є повний абсурд, бо  тоді  незрозуміло, на яких підставах вона приймала рішення як голова ЛОДА, підписувала розпорядження, розподіляла бюджетні кошти. Окрім того, в українському законодавстві не передбачено виконання обов’язків  на громадських засадах держслужбовцем такого рівня».

Вона також  повідомила,  що наслідком рішення окружного адмінсуду може стати оскарження всіх розпоряджень, підписаних Іриною Сех впродовж п’яти місяців - періоду незаконного сумісництва.

«По ідеї, всі рішення підписані нею у цей період можна оскаржувати, і це дуже неприємна річ, адже не виключено, що багато розпоряджень, підписаних нею як головою ЛОДА, є важливими у контексті функціонування області, зокрема, бюджетних установ», - переконана юрист.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: