Малі міста можуть щороку заощаджувати кілька мільйонів гривень, - Колодій (фото)

В Україні необхідно активно впроваджувати європейські стандарти і технології у сфері енергозбереження. Це дозволить досягти значної економії коштів та здійснити ефективні заходи з енергозбереження. Про це сказав голова Львівської обласної ради на відкритті Шведсько-українського бізнес-форуму з енергоефективності та чистих технологій, який проходить сьогодні у Львові, повідомила прес-служба обласної ради.

Насамперед очільник обласної ради відзначив важливість проведення подібних форумів, адже саме на таких заходах під час обговорень та дискусій створюються нові проекти, які приносять користь людям.

«На жаль, за роки незалежності Українська держава не скористалась власним потенціалом та можливостями якісно покращити рівень життя громадян, а тим самим і підвищити стан української економіки. Тому сьогодні ми активно налагоджуємо співпрацю з іноземними партнерами, особливо Швецією, для того, аби перейняти у них позитивний досвід у різних соціальних та економічних сферах господарювання», – зазначив Петро Колодій.

Зокрема, Петро Колодій розповів учасниками Форуму про співпрацю Львівської обласної ради зі шведськими партнерами. «У 2013 році з Фондом «Східна Європа» було підписано Меморандум про співпрацю щодо реалізації спільного проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини». В результаті реалізації спільного проекту два містечка Львівщини Жовква та Кам’янка-Бузька отримали міжнародну технічну допомогу – по 400 тис. грн на проведення заходів з енергозбереження. Окрім того, завдяки співпраці з Фондом містечка отримали фінансовий ресурс на здійснення енергоаудиту бюджетної сфери, після проведеного якого Жовківській міській раді було запропоновано 5-річну програму підвищення енергоефективності бюджетних будівель. В результаті річна економія становитиме 3,22 млн грн, а термін окупності заходів – 8,8 років», – наголосив Петро Колодій.

Також очільник облради висловив сподівання на подальший розвиток співпраці зі шведськими партнерами, оскільки це є важливим інструментом у реалізації енергоефективної та міжнародної політики. «Для нас важливим є досвід країн Європейського Союзу, зокрема, Швеції, у проведенні енергетичної політики в цілому і політики енергозбереження. Окрім того, ми відчуваємо підтримку наших прагнень з боку європейських партнерів. Адже Україна прагне стати повноправним членом ЄС і ймовірно, що вже зовсім скоро у нас буде спільний енергетичний простір», – зазначив Петро Колодій.

На відкритті Форуму також був присутній Посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат, торговий уповноважений Швеції в Україні Гунілла Хульт та міський голова Львова Андрій Садовий.

Впродовж цілого дня учасники Форуму працюватимуть у панельних дискусіях, де обговорюватимуть місцеві потреби і запити для поліпшення енергозбереження та захисту довкілля, визначатимуть шведські рішення у сфері енергетики і навколишнього середовища, які можуть бути корисними для Львова, шукатимуть фінансові інструменти для впровадження проектів у сфері чистих технологій та енергоефективності.

1 2 3 5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: