На Львівщині обговорили питання надання медичної допомоги в умовах бойових дій

На базі Центру забезпечення академії сухопутних військ імені Гетьмана П. Сагайдачного (Яворівський військовий полігон) відбулась науково-практична конференція «Організація управління і взаємодія медичних служб в умовах військових дій та надання медичної допомоги», повідомили у прес-службі ГУОЗ ЛОДА.

У заході брали участь директор Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдан Чечотка, начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда, науковці та лікарі Української військово-медичної академії, військово-медичного центру Західного регіону, Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та головні лікарі лікувально-профілактичних закладів області.

Конференцію відкрив директор Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдан Чечотка. Він, зокрема, зазначив, що метою заходу є максимальне напрацювання координації дій всіх лікувально-профілактичних закладів області та військовослужбовців для ефективного надання медичної допомоги пораненим та потерпілим під час надзвичайних ситуацій, як на полі бою, так і за його межами.

Начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда, ознайомив керівників лікувально-профілактичних закладів області щодо порядку лікувально-евакуаційного забезпечення в рамках антитерористичної операції, представив стан справ медичного забезпечення Збройних сил України та розповів про особливості надання медичної допомоги на догоспітальному і госпітальному етапі.

Про сучасні підходи до лікування вогнепальних поранень повідомив д.мед.н., професор кафедри військової хірургії Української військово-медичної академії Ярослав Заруцький.

Після завершення лекційної частини учасники конференції оглянули військову бойову техніку, ознайомились із видами зброї та відвідали майданчик мобільного військового госпіталю № 66, який перебуває в резерві Міністерства оборони України, і в будь-який час може бути використаний на Сході нашої держави.

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: