На Львівщині розроблять обласну програму військової підготовки у школах

Депутат Львівської обласної ради від партії УДАР Іван Горон пропонує виділити з бюджету області кошти для програми початкової військової підготовки школах Львівської області.

Про це йдеться у депутатському зверненні Івана Горона до керівництва Львівської облдержадміністрації, надісланому в четвер, 6 листопада.

У своєму зверненнідепутат вказує, що 5 листопада 2014 року Президент України своїм Указом ввів в дію рішення РНБО від 12 вересня 2014 року «Про комплекс заходів щодо зміцнення обороноздатності держави та пропозиції до законопроекту «Про Державний бюджет України на 2015 рік».Пунктом 2 вищевказаного  рішення РНБО на Кабінет Міністрів України покладається обов’язок «невідкладно ужити заходів щодо відновлення початкової військової підготовки у загальноосвітніх навчальних закладах».

«В умовах фактичної агресії сусідньої держави, окупації частини України, постійного нарощення військової присутності та загрози повноцінного військового конфлікту, українське суспільство повинно бути готовим до повноцінної мобілізації населення. Відтак, початкова військова підготовка має стати тією базою підготовки, яка допоможе призовнику в разі мобілізації швидше адаптуватись та набути військових навиків.

Реалізація рішення РНБО про відновлення початкової військової підготовки у загальноосвітніх навчальних закладах покладається на Кабінет Міністрів України, однак, практика показує, що кінцевим виконавцем цього рішення стануть відповідні заклади галузі освіти та конкретні органи виконавчої влади та місцевого самоврядування . Зокрема, це стосується і фінансово-матеріального  забезпечення цього рішення», - йдеться у зверненні.

Зважаючи на це, депутат пропонує доручитивідповідним структурам ЛОДА розробити та подати на розгляд Львівської обласної ради Програму впровадження початкової військової підготовки у загальноосвітніх навчальних закладах Львівської області на 2015 рік. Також, депутат просить при розробці Програми передбачити фінансування матеріально - технічної бази в розмірах, необхідних для її повноцінного функціонування.

«Україна сьогодні стикнулась з агресією потужної армії, з роботою добре підготовлених диверсійних груп, з постійною загрозою повноцінного вторгнення кадрової російської армії.

І єдина адекватна відповідь, яку ми можемо сьогодні дати ворогу – це готовність кожного громадянина захищати свою землю до останнього набою. Однак, ця готовність повинна ґрунтуватись на хорошій базовій підготовці.Тому зараз ми ініціюємо розробку програми впровадження початкової військової підготовки у загальноосвітніх навчальних закладах Львівської області на 2015 рік на обласному рівні, і будемо шукати на цю програму кошти з обласного бюджету.

Коли ж запрацює новообрана Верховна Рада, ми будемо звертатись до народних депутатів з  проханням  розробити таку програму на державному рівні та передбачити фінансування з державного бюджету», - повідомив Іван Горон.

Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: