У Жовкві відбудеться турнір пам’яті тренера-викладача з настільного тенісу Юрія Козія

7-9 листопада 2014 року в спеціалізованому залі з настільного тенісу в м. Жовква на Львівщині відбудеться відкритий турнір пам’яті тренера-викладача з настільного тенісу Юрія Севериновича Козія.

Серед організаторів змагань: управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації, відділення НОК України у Львівській області, федерація настільного тенісу Львівської області, Львівський державний університет фізичної культури, спортивні клуби “НТ-10” та “ЛІРС”.

Головний суддя змагань - суддя національної категорії Ігор Майовка (м.Львів).

Урочисте відкриття змагань - 8.11.2014 о 14.30 год.

У змаганнях візьмуть участь понад 200 майстрів малої ракетки з України та команда польських спортсменів.

Змагання відбуватимуться:

7.11.2014 р. - з 11.00 – до 21.00

8.11.2014 р. - з 11.00 – до 21.00

9.11.2014 р. - з 11.00 – до 16.00

Довідково.

Юрій Северинович Козій трагічно загинув у автокатастрофі 4 жовтня 2009 року.

Будучи одним із кращих тенісистів Львівщини й закінчивши на той час Львівський інфіз, Юрій Козій розпочав свою трудову діяльність викладачем кафедри спортивних і рухливих ігор Львівського державного університету фізичної культури. Підготував та захистив унікальну кандидатською дисертацією, яка стосувалася історії розвитку спорту в середовищі української діаспори. Після захисту дисертації професійна діяльність розширила межі його фахових уподобань. Черговим успіхом Юрія Козія була заслужена посада директора СДЮШОР "Прудкий м'яч" й активний розвиток настільного тенісу у Львівській області, енергійна організація усієї інфраструктури цього виду спорту. Яскраві успіхи львівських майстрів "малої ракетки" останніх років були неможливі без фанатично залюбленої в настільний теніс постаті Юрія Севериновича Козія. Це нові турніри, нові тенісні столи, ефективне розширення мережі осередків настільного тенісу, активізація діяльності обласної федерації настільного тенісу; формування у Львові його улюбленої команди майстрів, яка фантастично швидко увірвалася до еліти вітчизняного настільного тенісу; його яскраве суддівство змагань; передача молодим педагогам досвіду тренерської праці, обов'язкове представлення усіх тенісних змагань в засобах масової інформації; налагодження міжнародних контактів. На заслужене й відповідальне ім'я Юрія Козія до Львова почали прибувати провідні тенісисти країни.

 

А ще й сам не цурався активних спарингів, участі у спартакіадах "Здоров'я", організації різноманітних змагань серед викладачів і студентів, серед працівників підприємств, які належать до ФСТ "Україна".

Особливо переймався організацією і проведенням у Львові Всеукраїнського студентського фестивалю.

Але й це ще не повний перелік його таланту. Якщо б він не захоплювався спортом, очевидно, він би був знаменитим журналістом і спортивним коментатором.

Здається вже ніхто у Львові й не замислювався над тим, хто буде з мікрофоном під час усіх найгучніших спортивних заходів та подій - чи це йдеться про велелюдні боксерські поєдинки, чи супровід легкоатлетичних пробігів, чи зустріч велоестафети, чи масштабний львівський Олімпійський урок, чи невеликі спортивні свята в навчальних закладах і спортивних товариствах. Він знав багатьох діячів спорту, освіти, культури, вмів знайти вихід у будь-якій публічній ситуації, його дзвінкий і знаючий голос додавав упевненості організатором і учасникам спортивних заходів та своєрідним чином і львівським українським шармом прикрашав усі масові спортивні події Львівщини останніх років. Попереду у такої розмаїтої й ґрунтовної постаті були гучні звання і посади, значущі справи й талановиті послідовники...

Його любили рідні та друзі, керівники й колеги по роботі, спортсмени-тенісисти й суддівський корпус, студенти й журналісти й, безперечно, усе його вірне й надійне сімейне коло. Пам'ять про Юрія Севериновича Козія залишиться у дружній спортовій громаді назавжди.

Орест Куценко, управління молоді та спорту ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: