Львівська народна республіка мала заявити про себе терактами, - СБУ (відео)

Оперативники СБУ у Львівській області у ніч із 4 на 5 листопада затримали п’ятеро осіб, які готували теракти у всій Львівській області. Операція із затримання розпочалась о 19 годині 4 листопада. Затримано чоловіків на місці, яке вони планували підірвати – один із об’єктів транспортної інфраструктури міста Львова.

Про це на брифінгу повідомив начальник СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Андрейчук розповів, що оперативники протягом тривалого часу стежили за злочинною групою і знали усі плани їх дій, проте хотіли затримати уже безпосередньо на місці вчинення злочину.

«Слава Богу, що усе обійшлось і тепер я можу розповісти деталі. Ми знали, що вони хочуть підірвати, але не знали, яким методом. Тому я нажив собі багато сивих волосків, щоб ніхто із співробітників та оперативників не постраждав. Тепер ми уже знаємо, що ввести в дію вибуховий пристрій планувалось з допомогою мобільного телефону», - сказав Андрейчук.

Він також  додав, що серед п’ятеро затриманих – четверо жителів міста Львова та один житель міста Рівне, віком від 34 до 45 років. Один із них працював системним адміністратором на приватній фірмі, другий був приватним підприємцем, який займався пошиттям одягу для так званої ДНР, третій був радіо електриком, а ще двоє були безробітними. Керував групою екс-військовий ЗСУ, росіянин, який у липні через мешканця Криму вийшов на російські спецслужби.

«Також у групі був колишній співробітник міліції міста Львова», - повідомив Віктор Андрейчук. Водночас, на запитання журналістів, чи він був працівником «Беркуту», Андрейчук сказав: «Не коментую».

«Завдання у них було єдине – дестабілізувати ситуацію на Західній Україні. Показати, що у місті, із якого почались усі революційні процеси, є інша думка. Хотіли спровокувати безпорядки на Заході країни», - додав начальник СБУ у Львівській області.

Він також зазначив, що координацією групи займалось ГРУ РФ.

«Вони були завербовані. На першому плані стояли гроші, але мова також йшла і про популяризацію ЛНР. Вони хотіли показати, що Львів має бути окремою частиною України», - сказав Андрейчук, але так і не назвав журналістам суми, яку пропонували чоловікам за вчинені теракти.

«Вони свідомо пройшли диверсійну підготовку за межами нашої держави, але ми повинні розуміти, що це каталізатор і які завдання стояли на меті. Вони – виконавці», - сказав начальник СБУ у Львівській області.

Андрейчук також додав, що чоловікам світить від семи до 12 років

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: